Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

Zdravo

Kljub temu da je huda suša sem danes zjutraj šel preveriti če gobe še rastejo.Nabral sem 30 dkg lisičk.Videl pa sem tudi nekaj maslenk in golobic,o drugih gobah pa niti sledi.Lisičke sem našel na 900 - 1050 mnv.Je pa vlažno samo tam kjer je kaj mahovja povsod drugje pa je popolnoma izsušeno.Tudi vsi potočki razen enega so popolnoma presahnili.

http://shrani.si/f/2A/YU/3LU6UmlL/dsc00868.jpg

lp MIČO

gobarja

hehe ja res jo je to se je zgodilo lansko leto pa nic zato tisti uporabnik je mislil kaksno skodo nam bo naredil! Ampak smo mi hitro odprli novo temo. Takrat ce se prav spomnem mu je eden nekaj prevec reku in ljga zlomka zbrisal celo temo (gobarjenje 2011) :)

Joj te vreme! Lahko bi padalo kake 4dni potem bi celo slisali ko pokajo gobe ko bi tako hitro rasle. Sam niti nisem biv sedaj nic v gobah, ko bom pa sel vam pa nalimam kasno slikco.

Samo to vam lahko povem da glavni ruker se ni prisel in se nam obeta obilna bera septembra.

lp

dverbnik

September pa bo tak da ne bomo mogli pobirati
Dare

Martin

:-*
pozdrav
DARKO zelo lepi primerki za ta sušni čas.

Ja zaj, če je oni na tržnici povedal po resnici nevem ampak gobe poznam in vem kaj je sveže nabrana goba. In te gobe so ble sveže tak,da neki jih je mogo nabrat.

Glede sezone hja sprva je kazalo zelo dobro zaj pa vedno slabše ampak jaz še mam vedno upanje za prave adute v septembru in oktobru. Kajti vedno sem največ našel v teh mesecin predvsem v letu 2009.ko je 10.9 padlo nekaj dežja in pol so rastle vse do konc oktobra tud v višinah.

Evo slikca iz leta2009. 12.9.ma malo za vspodbudo

Lp
Martin

rene

Pozdravljeni!
Res nam narava ne prizanaša s sušo in visokimi temperaturami.Trenutno kaže na dež(posamezne nevihte) od srede naprej in vse do nedelje. V nedeljo nas bo iz SZ prešla hladna fronta. Omembe vredne padavine, če lahko temu tak rečem naj bi bile v nedeljo in ponedeljek, ko se bo tudi ohladilo do okoli 23°C(pihat bo začel SV veter). Zaenkrat res bolj bogo kaže z dežjem. Če ljudje pravijo, da za dežjem vedno posije sonce, bo tudi držalo, da za soncem vedno pride dež. Ne verjamem in tudi upam da se nebi takšna suša nadaljevala vse do konca jeseni.
Glede letnice 2009 pa ima veliko ljudi, ki nabirajo gobe na Pohorju zelo lepe spomine. Toliko gob kot tistega leta še nikoli nisem videl. Da je vročina res prisotna:
Podatki o vremenu za: 21.8.2012 0:57:03
Bolfenk_(1048m)       
Temperatura: 24.6 °C

Luka_(843m)
Temperatura: 25.1 °C

Trikotna_jasa_(590m)
Temperatura: 24.5 °C
In to ob 1 uri ponoči. Sedaj pa si zamislite, da bi bilo vsaj nekaj dežja in te temperature. Gobe bi iz zemlje kar bombardiralo ;D
Lep pozdrav

Martin

;)
Pozdravljeni kaj zdaj tako zatišje na forumu kot ,da je sezone že konc. V resnici pa vrhunec šele prihaja za mene prihaja najlepši letni čas jesen. Fu konc teh peklenskih vročin in končno mal več dežja ,ki je napovedan za začetek septembra tak ,da bodo tud jesenske gobice pognale ha nato pa še kostanji ,ki se jih že veselim.

Ja jaz grem v torek na pohorje,če bo v nedeljo kaj dežja. Če ne pa z septembrom pričnem spet aktivno gobarit komaj že čakam.

Lp
Martin

vita

Lep pozdrav!
Sem nova na forumu, vas pa že nekaj časa spremljam. Danes sem se s psom sprehajala v okolici koče na Pesku, kjer sem našla 4 mlade zdrave jurčke, čeprav nisem pričakovala glede na visoke temperature ter sušo.Če bo dovolj dežja v naslednjih dneh, bodo množično pognale;upajmo.

Martin

:P
Pozdravljena vita .4 mlade jurčke na pesku super tud jaz grem v torek na izvidnico, če drugo ne bom pol šel na pasul na pesku .No dež prihaja v začetku septembra tak ,da jesen bo prava .

lp
Martin

mato2

Lep pozdrav ja Martin jesen bo prava upam da se bo nabralo nekaj za ozimnico ;D ;D ;D. Še danes zdržimo pol pa upam da napoved drži in da bo res dosti deža jutri in v bodoče.

lp matej

Martin

;D ;D ;D ;D
pozdrav
Uh kako lepo dežuje superca .Matej nekaj se bo sigurno nabralo za ozimnico a letos upam,da bodo pozno jeseni pognali tud kozjenogi mesnatovci ,ki jih obožujem rad bi jih nekaj vlžil za mene najbolša vložena goba.Lani jih ni blo nič največ sem jih našel 2008.25.10..
Matej a ti nabiraš mesnatovce?

Slikca je iz gobarske sezone 2008.25.10

Zdaj pa kar v goše
lp
Martin

mato2

Martin zelo lepo napolnjena košarica ni kaj nene jih nabiram nabiram samo jurčke lisičke dedeke šampione ter po domače rečene HRČKE-rastejo na  travnikih v gosti travi najraje polek kake slive :). Sicer me kar zanima katera goba je užitna in tudi probam če jo kdo pripravi sam pa se ne igram z tem    še bi rad nekaj časa živeu  ;D ;D ;D. Hehe malo heca .  Martin kaj praviš je blo to dovolj deža za začetek jesenske sezone? ??? ???

lp Matej

Martin

Matej  mislim,da za začetek sezone je blo dovol ,da bo tu in tam kaj ven pokukalo.A za neko obilno rast pa premalo več dežja napovedujejo za začetek septembra tak,da jaz mislim ,da bo množična rast nekje od dsetega septembra nprej. Seveda če nebo premrzlo-za kako župco pa se bi že dalo čez par dni najt .Upam,da nisem prevelik optimist.
:angel:
Lp
Martin

gobarja

Pri nas na gorenjskem ze cev dan kar mocno dežuje! Kaj pravite a je jutri se prezgodaj za kaksno bero?

lp.

anica

G. Martin se strinjam z vami, da so te gobe (k.m.)  daleč najboljše vložene gobe. Le kje ste jih nabrali toliko. Jaz jih iščem vsako jesen,
pa naletim največ na 3-4 kom, ko nabiram kostanje. Vsem tistim, ki bežijo v gozd prvi dan po dežju pa svetujem, da počakajo vsaj 10
dni, to vem iz izkušenj, pa tudi v vseh gobarskih knjigah piše tako - na koncu pa vedno piše : pojdi v gozd in se sam prepričaj! LP

dverbnik

ja koliko časa trja da začnejo rasti-- saj vemo da je 31.8. polna luna.
Če se spomnimo je Pokljuka in jelovica imela gobe 3 dni prej in 3 dni po polni luni v začetku avgust.
Opazil pa sem tudi da gobarska društva pripravljajo gobarske razstave tam 10- 15- septembra. Pa mi razstave in polna luna ne gredo skupaj
Če ima kdo kaj pojma o tem naj mao pokomentira