Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lojze07

Tič, kaj pri vas pravite kozjenogim mesnatovcem kozjeglavi?

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Lojze07

Pa še nekaj današnjih...

LP
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

mattyy

Lepo lepo. Na kerih koncih in na kakšni višini? Ker na 1100 Pohorje je totalna suša.

dodi41

dober dan!
Danes bil nad sl.bistrico....V.Tinje....suho... jurčkov ni, je pa dosti ostalih gob ,ki jih ne poznam....ima kdo kakšen nasvet....nižje ,visoko....ali pa je potrebno gledati v gozdu po tleh.....hehe...nekaj je od tega,ne...lep pozdrav....

Lojze07

mattyy, verjetno nekje med 750 in 800 metri, pod Belvijem.

Sicer je pa gozd res precej suh...
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

mato2

Lepo pozdravljeni. Ja sezona je bla kar dobra zdaj na koncu, me pa zanima kak je kaj na pohorju se še da kaj najti na 1000m nadmorske v okolici šumika in klopnega vrha. Rabiu bi nekaj večjih primerkov za posušiti.

lp Matej

Lojze07

Res je, sezona je po bogati jeseni več kot odlična...

Vrhovi Pohorja pa se intenzivno praznijo in so že bolj ali manj brez gob. Suši in toploti prejšnjega tedna se je sedaj pridružil še mraz. Danes zjutraj je verjetno bilo pod 0, še ob 9.30 je na Šumiku bilo 0 stopinj, na travi jas pa močna slana... Poslednji "mohikanci" so precej razpokani in kar zevajo po vodi...

Če boš šel, poročaj...

LP
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Martin

:P
pozdravljeni po dolgem času.

Lojze najdli ste pa res lepe primerke za ta čas
Dans sva z mojo šla nabirat kostanje na pohorje in sva jih kar nekaj nabrala. No in nato sva šla še preverit stanje na šumik klopni vrh hjaaa suho ko poper. >:(
A gobe sva vseeno našla ,našla sva okrog 10 jurčkov in dva kozjenoga mesnatovca ja MATEJ za kak izlet je pravi čas in za par gob kostanjev.....no za mene je gobarjenje na pohorju zaključeno.Jutri pa grem tu pr nas v gozd tu pa Še kar rastejo borovi gobani in mesnatovci.

majdra

Bi to bil resasti bradovec ?  Na gabru v krakovskem gozdu.

slavko

Zdi se mi, da ste našli rumeneči bradač (Creolophus cirrhatus), ki je užiten.

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

:-\
Včeraj sem malo gobaril tu pr nas v Šentilj in sem našel enga jurčka in enga kozjenogega mesnatovca, ker imam v novembru dopust bom še šel preverit stanje.Ja gobe smo že našli tud konc novebra.

lp
martin

PrviProgram

Danes nabiral, Pohorje, visina 450 m. Se je se kar naslo, posebej kozjega mesnetovca, jurcke in zemetne gobane. Sem pa nasel tudi dve lepi mareli in enega mladega turka. Sirovke se tudi rastejo, golobice pa bolj slabo.

meganboj

pozdravljeni malo ven iz teme kako pripravljate kozjega mesnetovca
:-\

slavko

Veliko jih to gobo vlaga v kis. Primeren pa je tudi v juhi.

Lep pozdrav,
Slavko

pipo

Lep pozdrav! Danes sem šel malo pogledat v okolico Cerknega (n.m.v. 800m) in našel kar precej jurčkov in črnih trobent... ampak dva

jurčka sta bila pa res carska... zrasla sta v sredini dveh rdečih mušnic, ki se jima priklanjata! Prizor je bil res fenomenalen, kaj takega še

nisem videl odkar gobarim!

Lp