Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

psytoma

Zakaj so recimo "ajdovci" tako cenjeni, če pa nimajo, ko jih nabereš, sami po sebi nikakršnega prijetnega vonja, kot ga imajo recimo "navadni" jurčki? Glede kuhe pa ne vem, ker jih ne najdem tako veliko.

veronika

naj bi bili boljšega okusa.... pa verjetno tudi zato, ker jih ne najdeš tako pogosto...

počasna

Citat od: ddivancic dne 03 Oktober 2012, 22:19
Pozdravljeni,ponavadi nabiram gobe v Halozah, A me velikokrat prime , da bi odšel pogledat tudi na poher. Velko slišim in preberem , da je tam pravi raj za gobarje. A nevem kam, pohorje je ogromno, a mi lahko kdo kaj predlaga , kam se bi lahko odpravil začetni pohorski gobar?? Ni mi treba  izdat natančni lokacij ,ker jih tako nebi našo. Nevem lahko kraj , al pa če je kaka koča v bližini al  pa vsaj neko točno , da se nebi po pohorju vozu , pa kar nekam v gozd odšel. Od osankarice pa do klopnega vrha je neka za gobarje interesantna pot ( baje), je to pohodniška pot kjer pač gobe nabiraš po poti še ??
Hvala za vse informacije in lp
denis

Glihzaj so vsepovsodik. Zapeli se do vzpenjače, te pa malo levo pa malo desno, pa gor. Samo pazi, ka se neš zgubo  :-*

PrviProgram

Danes sem bil zopet na Arehu. Prilagam slikici. Drugace pa bodo verjetno pocasa nehali rasti, se najdejo bolj veliki, mladih ni vec toliko. Ce hoces kaj vec nabrati, je potrebno iti globlje v gozd, ob cestah je vec ali manj pobrano. Samo za globlje v gozd pa ze rabis GPS, da se ne bos izgubil.

PrviProgram

Ah, ena slikica mi je izpadla, posiljam.

Martin

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pozdrav
Dans bil na pohorju neznana lokacija kar tako na blef sem šel v totalne strmine .In rezultat hja tam kjer drugim ni za hodit ker je prestrmo tam so gobe, no slikce bodo povedle vse. :P


VIVAC  (MB GOBAN)zelena laguna to sem pa jaz hja tak pač je he he. :D :D

Vsem želim veliko gobarskih užitkov.

LP
MARTIN

Martin

 ;D :o ::) :P


snežka

Martin,
hvala vam, ker delite te rajske prizore iz gozda z nami!  :angel:
Znova in znova si ogledujem te prelepe gobančke. To se vam je moralo smejati, ko ste jih našli!  :laugh:
Upam, da bo se bo kaj našlo tudi za konec tedna.
Lep pozdrav!

jurhakl

super slike martin !  ti pa maš nos za gobe :)  se da vsaj približno zvedet kje so te strmine ? tudi sam bi se kdaj odpravil po njih. :)

vicac

Citat od: Martin dne 04 Oktober 2012, 14:11
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pozdrav
Dans bil na pohorju neznana lokacija kar tako na blef sem šel v totalne strmine .In rezultat hja tam kjer drugim ni za hodit ker je prestrmo tam so gobe, no slikce bodo povedle vse. :P


VIVAC  (MB GOBAN)zelena laguna to sem pa jaz hja tak pač je he he. :D :D

Vsem želim veliko gobarskih užitkov.

LP
MARTIN
Se mi je zdela bolj rumena kot pa zelena barva, znamka avtomobila mi je pa pobegnila. Mimogrede: moje uporabniško ime je pa VICAC ne VIVAC. Mogoče se pa še srečamo na kateri od lokacij. Do takrat pa lep pozdrav, slikice s klopnega vrha pa še niso naračunalniku. Ni časa.

ROGLA


everton

Pozdravljeni,
Pri nas v zg.Posočju rastejo jurčki na vsakem koraku,zato nabiranje sploh ni več zanimivo,ker  jih pobiraš,kot krompir.Na žalost je tako in upam,da ne bo dolgo trajalo,ker to plenjenje zaradi pohlepa,me zelo jezi :(.Poleg nabiranja različnih vrst gob, si še vedno vzamem čas za kakšno fotografijo ali za uživanje v naravi. :laugh:








Boletus31

Pozdrav!

Danes sem na hitro preletel svoja terišča nekaj jurčkov se je našlo ;D







vicac

Tukaj je delček današnje bere. Deset vrst užitnih (nekatere pogojno) gob plus kostanji. Še kakšna bi se našla, toda jih ne pobiram. Bilo je tudi ogromno zelenih mušnic, ki pa mi niso zanimive za fotografiranje.

petra908

Pozdravljeni,

na teh straneh sem nova in vas za začetek lepo pozdravljam. In zdaj še vprašanje. Nabrala sem polno košarico majhnih gob in sem jih podarila očetu, misleč da gre za zajčke, on pa jih namerava vložiti v kis.  Šele ob obisku te strani sem ugotovila da ne gre za zajčke !
Nabrane so na Pohorju. V mešanem gozdu vlažnem. Gobe so  z belimi beti , visoke od 1-7 cm,  klobučki so stožčasti  pri malih in  skoraj ravni  pri večjih.So temno sivi, kot miške kosmati. Gobice so brez vonja in ne spreminjajo barve. Rastejo po dve ..tri skupaj se držijo z beti. na majhni kvadraturi jih je dosti.
Ali kdo ve za kakšno gobo gre in ali je užitna?
Zahvaljujem se za odgovor.