gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

tdk

Po dolgem času (ne preveč) gobarski pozdrav z Goričkega!

Sicer sem bil z zadnjih 2 tednih 3x v gozdu;skupno sem prinesel mislim da 5-6 turkov.Ostalih gob skorajda ni; sem pa našel nekaj polstenk in jih pustil.Je pa nekdo omenil štorovke;ravno zaradi njih me je zaneslo v gozd;v tem času sem jih včasih kar fajn nabiral...letos pa nobene;in to na terenih kjer bi jih v preteklosti lahko vozil s samokolnico domov.Ja tako pač je....za sivke,snežke oz. zimske kolobarnice pa je po moje še malo prerano;upam,da se vsaj teh gob letos pošteno naberem.

lp tdk

nivesp

Pozdravljeni !

Pogrešam javljanje in slikice od dr. Boletusa, Martina, kragulja, Leona in vseh tistih, ki pridno fotografirate in nas razveseljujete z lepimi slikicami.V upanju, da bo jutri kaj, vas lepo pozdravljam.  
                        Nives

Lojze07

Snežka, gobe so bile nabrane na Pohorju, blizu Areha, pred nekaj dnevi... Tele so pa današnje, s približno iste lokacije...

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Lojze07

Pa te tudi  ;D
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Nagi Bator

Sam tega ziher nisi nabral na Arehu.
Gor je namrec vse belo.

Lojze07

Pozdravljen, Nagi Bator in vsi ostali!

Res je - Areh je bil danes ves bel. In temperatura se je tudi opoldne dvignila komaj do 1. stopinje... Z vej pa je na soncu "bombardiral" sneg...

Res je pa tudi, da so bile te gobe danes nabrane "blizu Areha", dejansko nekaj med zaplatami snega in nekaj tik pod snežno  mejo.

Vse dobro.

LP
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Nagi Bator

MIČO

Zdravo

Sam sem pred leti našel turke proti koncu oktobra ko je bilo blizu ničle in bili so popolnoma zmrznjeni.

lp MIČO

kragulj

Pozdravljeni,

po dolgem času spet malo v gozdu. Žal mi je, da nisem mogel danes na Lisičkino gobarjenje, sem pa le uspel zjutraj malo pokukati v Haloze.
Našel dva zmrznjena gobana in nekaj lepih ostrigarjev.

lp,
Ivan

speedy25

Zdravo! Glede snežk, danes sem šel s psom na sprehod in sem našel eno sicer miniaturno ampak zgleda da so že počasi začele, lokacija Ihan pri Domžalah.

Martin

;D
pozdrav

Vdim, da še gobe kar lepo rastejo lojze bravo prava bera za ta čas Sam nisem mel zdaj časa za v gozd grem pa v sredo spet eno rundo. In upam, da bo kaj sreče tak da v sredo bo martin spet naložil par slikc morda tud z pohorja. No tud po prvem novembru smo pri nas še nabirali trde čvrste jurčke in kozje mesnatovce le upanje moraš imet ,da nekje še vedno kaj raste .

Ja ja pohorje je neizmerno velik del narave recimo ,da sem v treh letih kar gor gobarim kar dobro spoznal terene šumik, kl vrh a vseeno je na pohorju tok gozda ,da si lahko vsak gobar znova poišče kakšen svoj gobarski teren.

ČUVAJMO NARAVO KAJTI ČE JO BOMO UNIČLI BOMO UNIČLI TUD NAS.

Lp
Martin

slavko

Bravo Martin! Naj se "pozlatijo" vaše besede!

Lep pozdrav,
Slavko

ksenijabb

Tako se govori, Martin.

kragulj

Danes je bil zelo lep dan v gozdu... Počasi se je življenje v gozdu začelo prebujati.
Našel kar nekaj kostanjevk, lisičk, užitne sirovke, veliko je vseh vrst žveplenjač po različnih panjih, razne čeladice (fotke so na determiniranje), sem pa videl zelo veliko rdečih mušnic, ki pa nekatere nabiralce (kostanjev ali gob) zelo motijo???

lp,
Ivan

schmex

Pozdravljeni!

Že nekaj časa spremljam forum, zdaj pa sem se končno opogumil in registriral :)

Včeraj sem gobaril v okolici Besnice (objavljeno v temi "gobarjenje na gorenjskem"), danes pa sem šel pogledat v bližnji gozd, če je na plano pokukala že kakšna sivka. In že kukajo :) So še precej majhne, vendar se najde tudi kakšna merska. Nabral sem jih ravno dovolj za današnje kosilo. Slik žal nimam, je preveč deževalo. Morda pa prilepim kakšno konec tedna ko računam da bodo današnje "tamale" že odrasle :)

Ta pa mi je včeraj polepšal dan:

Lp, Jure