gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

rene

No no ne tako hitro zaključevat sezone na vrhovih Pohorja :laugh:
Lansko leto nevem točnega datuma; bilo je okoli 15.10 ali celo kasneje smo nabirali z stricem jurčke pri -3°C.Govorim za Klopni vrh! V dolini je bilo malo nad lediščem, ko pa smo parkirali avto ob robu travnika pa se je videla slana. Gob(Jurčkov) je bilo dosti od velikih do malih. Poglejte: vreme bo takšno prevladovalo do vsaj 5.10 za naprej se ne more bolj točno določit. Edina slabost takšnega vremena, vsak dan brez oblaka in do 23°C v dolini je voda(padavine). Ta bo očitno prišla v zimskem času. Do takrat bo pa suho in prijetno "indijansko poletje"!
Bo pa vsaj kostanj za pobirat, če ne drugega  ;D
Lep pozdrav :)

buco

Včeraj hodil po gorenjskih gozdovih,rezultat vsako uro en jurček.Slaba bira za ta čas.

T1000

Isto tukaj...Včeraj sem bil na gorenjskem na višini 600-800 in kasneje na še okrog 1000 m ( Pokljuka ) in v treh urah niti ene gobe...Tu pa tam po kaksni uri vidiš kakšno zelenko, sivko...drugače pa čista nula.

Očitno so bila tla res preveč presušena, tako da je bil tisti dež, teden dni nazaj, popolnoma brez učinka...
Glede na to da je letošnji september najbolj suh v zadnjih 100 letih, niti ni čudno da gob ni.

Lp iz Gorenjske!

Aleš

Martin

;)
pozdravljeni
Ker ni gob sem se spravil nabirat kostanje moram rečt ,da jih je že kar nekaj zadnje dni sva jih z mojo nabrala kakih 20.kg. Sem pa dans med nabiranjem opazil dve majhni mareli.

Gobarit pa grem na pohorje spet v petek ja ja Jernej malo pridem spet gobic pobrat nekaj bom jih sigurno najdel.no upam. :-\

Lp
Martin

beko.star

Sam se ukvarjam z odkupom jurčkov... ampak pustimo to temo, ker ne spada na ta forum!
Rad bi vas le obvestil, da so danes jurčki na Gorenjskem (Poljanska dolina) pognali kot nori.
Za informacijo naj povem, da sem danes od domačinov odkupil približno 70 kilogramov lepih
in zdravih jurčkov!

Lep pozdrav,
Blaž :)

kripta

V sobot sem šel na Zatrnik (TNP) nabirat gobe...čista nula.

Triglav

Danes sem v okolici Tržiča, našel zelo lepe Turke očiščenih je bilo za 1,3 KG in eno samcato lisičko, jurčka pa enega vendar sem ga zaradi starosti pustil v gozdu.

jernej

Martin dobrodošel pri nas! Prost dostop do narave in njenih dobrin je pravica vseh. Nimam nič proti dokler obiskovalci spoštujemo naravo in lokalne prebivalce. Ne vem pa, če je hvaljenje o kilogramih nabranih jurčkov in kostanjev ustrezen spoštljiv odnos do narave :-\ . Po eni strani kritizirate(mo) gozdarje zaradi strojne sečnje, po drugi strani pa niste(mo) nič boljši od njih.

jazzz

beko.star

Jaz mam pa trgovino,pa odkupujem zlato
eh pa pustimo to to ni za ta forum

Dobra reklama za tvoj posel,da tako malo omenis da odkupujes gobe,na forumu za gobarje  :angel: :angel:

lp Jure

dverbnik

ja včeraj in danes-- štajerska-- samo po obronkih gozdov- v gozdu nula!!!!!!!!!!!!!!!!
Turki rastejo ko nori-- kapitalca - jurčka pa se tud ne branim

Martin

:)
pozdrav

Nekaj se pa le dogaja v gozdu kot vidim dverbnik lepe fotke ni kaj.

kaj se pa tiče kostanjev pa mislim ,da nebodo ogroženi če sem jih nabral več kilogramov kajti itak padejo na tla in zgnjijejo, nemormo  jih primerjat z gobami.  Je pa res da kilažno promoviranje gob tud sam ne odobravam.

Kaj se pa tiče gozdarjev pa ne uničujejo gozdov ampak so pravi (prašiči)kajti ne ,da podirajo vse povprek ampak pustijo vso svinjeriju tam. Od plastenk ,konzerv ,kanistre od olja .(jaz pa jih pol pobiram)..ne bom več našteval. Saj tud domačini pohorja niste zlati sem tud že videl marsikaj v gozdovih pod kmetijami in naokrog mislim ,da je to sramota da se pušča vse v gozdu.Tak da niti najman me ni treba primerjat z gozdarji ker niso gozdarji ampak brezglavi idjoti ne vsi ampak večina.

pa lep pozdrav
Martin

Nagi Bator

Citat od: Martin dne 28 September 2011, 13:54Kaj se pa tiče gozdarjev pa ne uničujejo gozdov ampak so pravi (prašiči)kajti ne ,da podirajo vse povprek ampak pustijo vso svinjeriju tam. Od plastenk ,konzerv ,kanistre od olja .
Glede na to, kar zadnja leta videvam po gozdovih, se na veliko zalost moram popolnoma strinjat.
Na tem podrocju bi bilo potrebno zelo hitro(!) narediti vec reda!

dverbnik

Beko- star--- res si zvezda 70kg--to pomeni moj jurček x 60
Zakaj pa ni nobene slike???????????????????? kot vem jaz in vsi ostali na forumu v gozdu ni nobenih jurčkov-- niti divjih gob ni
Danes sem bil na jelovici--sorici---stari vrh-- idrija-škofje loka- nič... v gozdu ob robu smučišča kjer je rosa cel dan kar pomeni tudi senca pa sem najdu 2 jurčka in cc7 marel. Zato take nakladače z 70 kg-- brez slike(lahko je lanska) ne jemljem resno in bi mogli kaj na forumu ukreniti glede takih nakladačev. Vsi vemo da v gozdu ni ničesar do 8.10-- ko bo baje dež

Kaj pa dolenjska znana po brezah-- je kaj turkov?????

Lojze07

Dverbnik, ne jezi se - zares ni vredno...  Posebej, ker si sam imel ogromno srečo in si "naletel" na takšno, za te čase  skoraj pravljično najdbo... Lahko poveš natančnejšo lokacijo oz. kraj, kjer si nabiral?

Včeraj dopoldan sem bil na gobarski razstavi v Mercator centru na Tržaški... Čestitke Lisički... A tudi tam se da iz postavljenega "prebrati", kakšna je dejansko trenutna situacija v naših gozdovih...

Vse dobro.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Lojze07

:D Ups, sem pravkar v "Probi na Pohorju" videl, da si bil na Rakovcu...

Vse dobro.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.