gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

Leon

Zdravo
Danes sem kar po dolgem času šel gobarit. Našel nekaj lisičk, par golobic, 4 turke pa enga starega jurčka, ki ne bil več uporaben.
Na zadnji sliki pa so neke golobice- podobne modrikasti golobici vendar se mi zdi da to ni to... okus je mil.

Tudi meni se zdi da bojo gobe čez nekaj dni množično rastle. :)

Lp Leon

slavko

Mislim, da ste našli sivomodro golobico (Russula parazurea), ki je užitna.

Lep pozdrav,
Slavko

Leon

Hvala za odgovor. Teh sem danes videl kar nekaj. Zanimivo da so večinoma rasle ob gozdnih poteh.

hribolazec

Kraj dogodka: Osolnik pri Šk.Loki (hribček z višino 858 m n/v).

jazzz

decki dezuje sedaj bojo gobe,v okolici celja ze 12 ur lepo dezuje, upam da tudi na pohorju LOJZE???? upam da imas mokro dvorisce :laugh: :laugh:

lp  Jure

Martin

;D

Ja dežuje tud pr nas in na pohorju, tud na kapli močno dežuje. Super komaj čakam da grem v gošo upam da bodo tud kozjenogi mesnatovci pognali bi jih rad nekaj vložil.

Čakam gdo bo prvi prilimal kako sliko z jesenskimi gobani

lp
martin

Lojze07

:angel: :angel: :angel:

Kdor čaka, dočaka ...  ;D

Ja, danes pa pridno namaka ...  ;D

Dvorišče in rastišče ...  :-* :-* :-*

Vse dobro in

LP

P.s. Tele so še včerejšnje, torej zrasle že pred tem dežjem...
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

psytoma

Ja kako bo pa s temi temperaturami ta teden? Kaže na maksimalno 20-23 stopinj. Bodo jurčki vseeno pognali?

slavko

To je dobro vprašanje.

Različne vrste gob potrebujejo različne parametre. Vse gobe pa imajo rade primerno vlago in temperaturo. Prav zaradi tega je diverziteta gob tako velika.
Če vam zaupam, da so jesenske gobane našli še ob prvem snegu, bi to že skoraj moral biti odgovor na vaše vprašanje.

Lep pozdrav,
Slavko

psytoma

Potem bo treba iti jutri ali v četrtek pogledat na moje terene med Velenjem in Mozirjem.

gobarja

lp nekaj bi vprašov! Ali je kaki gorenec in ve kako je kaj stanje v gozdu s kostanjem, sam sem bil sedaj na morju in niti nevem kaj se v gozdu dogaja? hehe :)

McBobo

Jaz bom še nekaj dni počakal, potem pa grem malo pogledat v domači "begnški" gozd. Mogoče bo pa zdaj po deževju kaj ven prilezlo iz zemlje?

Martin

;)
Dans sva z punco šla v naš gozd pogledat za kostanje nekaj jih že leži na tleh.Je pa vlage dovol in neke gobe so že pognale a jih ne poznam. Sem pa dobil informacijo,ki pa ni zanesliva da je negdo našel 3.košare jurčkov na pohorju :angel: češ ,da rastejo od prejšnjega dežja. No jutri greva z mojo pogledat na kaplo in na pohorje kakšno je dejansko stanje mogoče pa že bo kaj .Mislim pa,da bom mel več sreče čez vikend.

Kot je napisal g.Slavko tud sam sem že zbiral jurčke skor po snegu pozno jeseni.

Pa veliko gobarske sreče vsem ;D

Lp
Martin

beko.star

Lep pozdrav iz GORENJSKE!

Naj sporočim vsem gobarjem, da so na gorenjskem pognali jurčki v nekoliko večjih količinah!
Sam sem iz poljanske doline in danes sem nabral polno košaro jesenskih gobanov in nekaj lisičk.

Kostanja pa bo letos tudi kar nekaj... čeprav ni najbolj debel!

Vsem skupaj želim dobro bero in vas lepo pozdravljam!

lp, Blaž :)

jazzz

beko na kaksni visini si nabiral