gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

;)

Ja povsod prav povsod je suho po gozdovih, če prav so nekateri govorili da je pri njih deževalo veliko  se v gozdu prav nič ne pozna. Dež bi moral padat en dan ali eno noč ,da bi se gozd namočil, in to konkretno padat pol bi se gobe zbudile. Za v ponedeljek sicer napovedujejo dež a ,če je zanesliva napoved nevem upam da je.

lp
martin

francimedo

Danes sva šla z ženo pogledat, če je kaj gob, po pobočju Košute, Karavanke. Čeprav je Košuta znana po gobah, sva po dveh urah hoje dobila eno lisičko in eno golobico. Čakamo na dež.

Lojze07

Ja, suša dela svoje... Se pa v naravi tudi te dni kaj najda...  8) ;D  8)

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

jazzz

hmm dobro zganje se dela iz teh hrusk :angel: :angel: :laugh:,se imam 3 dni dopusta pa ne bo nic z gobarjenjem potem ko pa grem v sluzbo bojo pa rastle

Lojze07

Jure, točno! Lahko jih pa jemo tudi kar sveže, primerne so za vlaganje in celo za sušenje - skratka, z njimi lahko ravnamo podobno kot z jurčki !  :-* ;D

Verjamem, da si kar malo žalosten, ker se v tej suši končuje tvoj dopust - a verjemi, podobno se ob iztekanju dopusta počutijo mnogi, tudi taki, ki nikoli ne gobarijo... Ko pa gobe zopet bodo, pa ne dvomim, da boš našel način in pot do njih...  :angel:

Vse dobro.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

speedy25

zdravo! Tudi na našem koncu je suša hodil dve uri po gmajni pod Marijaninimi njivami in ne duha ne sluha o gobah.    ???   Bo treba počakat na dež.

dverbnik

Če pogledamo vremensko napoved za 15 dni-- dežja nikjer
Mislim da jesenske bire letos ne- bo. Kot se je že zgodilo parkrat.
Da se pa zgodit da počakamo oktober

as

Danes sem v okolici Domžal našel tri lepe borove glive in nekaj lisičk.

kripta

V Medvodah prav tako suša. Nobenega jurčka nisem našel.... :'(

jazzz

tudi pri meni v skrinji susa pojedel zadnjo porcijo jurckov  :'( :'( skoda

lp jure

Martin

:D
Jure jaz še pa mam, kake 3kg jurčkov v skrinji.A vseeno nestrpno čakam dež ,da bi še kaj nabral za vlagat a vreme enostavno noče poslat dežja dans sicer nekaj napovedujejo a nevem,če bo kaj z tega. Upam da bo kaj ,če ne prej na oktober sem že nabiral tud v začetku novembra. no bodo pa kmalu kostanji za nabirat  ;D

Lp
Martin

jevnac12

Naj povem, da tudi v okolici Celja gobe spijo, zato sem bil danes toliko bolj presenečen ob najdbi prekrasnega žveplenega lepoluknjičarja. S svojimi oranžnorumenimi barvami je okrasil vso sivojavo okolico v gozdu. Povrhu je bil še mlad zato...mljac, mljac. Lep pozdrav.

balvan

Za vse ki čakamo dež, najnovejša vremenska prognoza.
Dogajanje bo burno, prehodno bo pritekal zelo mrzel zrak, nato bo spet na vrsti soliden anticiklon, poletje se še ne predajaPisali smo že, da se bo ob koncu tedna iznad severnega Atlantika spustilo proti Sredozemlju manjše hladno višinsko jedro, ki bi lahko vsaj občasno destabiliziralo ozračje. Zadnji izgledi so veliko bolj obremenilni od včerajšnjih.
V resnici, kot kaže, ne bo šlo le za hladno višinsko jedro, temveč postaja vse bolj verjetno, da bo nastala solidn hladna vremenska fronta, ki bo oplazila tudi naše kraje in jo bo spremljal bogat zalogaj zelo hladnega zraka. Šlo bo vsekakor za prehodno, toda za izrazito poslabšanje, ki bo prineslo padavine, deloma plohe in nevihte,lahko tudi močne. Za fronto bo zapihala močna burja, temperature pa se bodo v primerjavi z današnjimi spustile v povprečju za več kot 10 stopinj Celzija.
V nedeljo bo že dopoldne prevladovalo spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi padavinami, glavnino poslabšanja pa pričakujemo v popoldanskih ali večernih urah ter v noči na ponedeljek. Udarec med obstoječim toplim in prihajajočim mrzlim zrakom bo izrazit, dogajanje bo kar burno.
Prvič letos bomo že govorili o snegu. Po sedanjih projekcijah se bo meja sneženja spustila pod nadmorsko višino 1500 metrov, proti koncu padavin predvidoma do okrog 1000-1200 metrov.
Za fronto bo prehodno prevladovalo sveže vreme, ponedeljkove najvišje temperature bodo povečini pod 20 stopinjami Celzija, le na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini okrog 20 stopinj Celzija. Nato pa bo spet na vrsti spet soliden anticiklon, ki nam bo prinesel sončno in toplejše vreme.
Šlo bo torej za eno izmen nihanj anticiklona, o katerih smo pisali, tokratni padec pa bo občuten. Kakorkoli že poletje se bo za nedeljskim in ponedeljkovim globljim spodrsljajem še nadaljevalo. Več dni bo prevladovalo sončno anticiklonsko vreme, temperature pa bodo manj vroče od sedanjih.

Martin

;)
pozdrav

thja no .zdaj če bo prišo dež bo super tud ,če bodo temperature mal nižje bo mislim da vseeno več gob kot zdaj.Ampak skor ne vrjamem ,da bo kaj omembe vredno dežja. Da pa bo sneg na 1300. m pa skor ne vrjamem a nikol se neve. Bom vido kok bo držala vaša NAPOVED.

Lp
Martin

dverbnik

sneg na 1300---???!!!--
A še ni noben nabiral jurčkov ko jih je prekril sneg?-- Mogoč samo mi starejša generacija. Res se s snega vidijo samo rjave kapce. Konec naslednjega tedna bo dost gobic saj dž v nedeljo in ponedeljek ter megla cel teden tudi naredi svoje-
A je že kdo nabiral jurčke ponoči z baterijo--- jaz sem probal že velikokrat-- beti se zasvetijo že od daleč tako smo z  baterijo nabiral   jurčke že pred 20 leti. Posnemam babico ko je šla ponoči oz zvečer po gobe za večerjo.  No!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!