gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lojze07

Pozdravljen, Martin!

Da je na Kapli deževalo - sklepam po spremljanju radarske slike padavin... Pred dvema večeroma je celo "kozjaško" stran Drave bolj ali manj namočilo... Tako je vsaj kazala radarska slika. Koliko pa je bilo dejansko padavin in kako je tam z rastjo gob, pa za Kaplo, žal, ne vem. Tam še nikoli nisem gobaril. Me pa že nekaj časa mika, posebej, ko gledam, kako lepe lepe jurčke tam nabiraš ti.  :D Se pa malo bojim, da bi se tam izgubil in odlutal v Avstrijo. 8)

Sinoči je bil na hočkem delu Pohorja približno polurni naliv, deževalo pa je še nekoliko dlje... Ko sem se danes proti večeru vračal s Pohorja (20 ur po nalivu!!), so presihajoči potočki še kar pridno žuboreli, na dveh mestih pa je voda, na moje veliko presenečenje, še vedno tekla tudi po asfaltni cesti. Gozd je torej relativno dobro namočen in osvežen.  ;D Še kak dan, in upam, da ne bom jedel več samo golobic, ki so sicer krasne, pa vendar... :)

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Martin

;)
pozdrav

Lojze.
Super,če je bol vlažno zdaj v gozdu in mislim da pride jutri še ena mal bol konkretnejša pošilka dežja. No tak kak ste napisali še kak dan ali dva in bodo gobe po moje rastle .Dans sem bil na sejmu in tud tam ljudje pričakujejo gobjo rast v tem tednu imeli so nekaj lisičk jurčki pa bodo drugo nedeljo. Tak,da res mislim da bo ta tedn prelomnica v jesensko sezono.

Mislim,da se nebi zgubili na kapli če se na pohurju ne ko je neskončno veliko.Je pa res,da na kapli gobe niso tak požrte od polžov zato jih tam nabiram za vlagat pa tud kozjenogi mesnatovci se dajo najt,ki so tud super za v kis.

Sam grem v sredo na pohorje in na kaplo z optimističnim pričakovanjem,da bo nekaj za v košaro.

Pa veliko gobarske sreče vsem skupai
Martin

jazzz

tudi jaz sem vceraj nasel lepega jurcka,lojze skoraj pred tvojim pragom :laugh: :laugh: in gozd je bil zelo namocen tudi jaz grem v sredo malo v inspekcijo upam da bo kaj

lp jure

jazzz

ups Rogla tvojega clanka pa res nisem opazil,mogoce sem se res malo napacno izrazil da das v kosaro kaj najdes,namrac ce bi dal vse kar sem videl bi res prinesel 3 kosare in bi res izropali gozd. Gre se da das v kosaro po 1 kom vrste ki jo najdes. Je pa res skoda da clovek isce iglo v senu, v tem primeru ti z svojimi forami,pridi drugic zraven bos videl sistem dela potem bos pa lahko relevantno napisal. Pa brez zamire,taksni smo Slovenci favsni  :-\ :-\

lp Jure

Lojze07

Jure, pa menda ja niste pobrali še tiste tri jurčke, ki sem jih za seme pustil v gozdu?  ;)  8)

Gozd postaja zopet suh, o mladih gobicah pa zaenkrat "ni duha - ni sluha."

Včeraj sem naletel na štiri odrasle, prezrele primerke jurčkov - pa tudi golobic je bilo bolj malo...

Vse dobro.
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

jazzz

lepo Lojze priden si,s mi ze mal smilis ker kar naprej golobice jes bi ti ze privoscil jurcka, :laugh: :laugh: ceprav golobice niso slabe sem jih vceraj jedel
kakor vidim v sredo ko grem v inspekcijo ne bo nic,bom pa saj nove place spoznal sem se odlocil da grem malo proti kopam koroska
kaj ti pravis si ze kaj nabiral v tistih koncih???

lp Jure

Lojze07

Jure,  ;D

če dobro pogledaš v košaro, boš videl,da pa le niso čisto same golobice...  8)

Na Kopah in tistem delu Pohorja še nisem gobaril, so pa gotovo tudi tam lepi placi...

LP
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Martin

:-\
pozdrav

Zanima me le kje je padlo kaj dežja, kajti tu pri nas je ga padlo tolko, da bi lahko kaplice preštel. Tak da pohorci, je tam kaj več deževalo al ne in nasploh, če ma gdo kakšne konkretnejše zaneslive informacije o vlažnosti v gozdu.

Mislim,da so vremenoslovci malo mimo vsekali z obilnim deževjem. Zato ,ker ni blo kaj dost dežja tud gob nebo kaj dost škoda kajti za naprej ne kaže kaj deža. Za pohorske gobe bo počasi zmankalo časa kajti pol je pa tam že spet pre mrzlo .

Ja bomo se morali navadit, da nebo več deževnih dni v bodoče kot so bili včasih ko je deževalo 3-4dni skupaj. Nasploh je narava in podnebje uničeno in tak je pol tud rezultat, kriv za to je pa sam človek in noben drug.

Lp
Martin

MIČO

Danes zjutraj sem šel pogledati če je kaj namočilo - pa je samo za spoznanje manj suho kot je bilo.Namočeno je samo 1 cm zemlje ponekod pa še toliko ne.Tudi temperatura je precej padla in je sedaj 13,14 stopinj.In gozd je praktično prazen - videl sem samo par lisičk in par golobic - skratka stanje je porazno!

lp MIČO

Lojze07

Ja, ni kaj, oblaki se nas izogibajo in so trenutno še kar daleč od nas... http://www.pro-vreme.net/index.php?id=40#2

Bodo še kar nekaj časa bolj ali manj dobre le golobice, če jih le bo še kaj...  ???

Sicer pa: jesen se niti še (koledarsko) začela ni, tako, da ... še bo... 8)

LP

in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

balvan

Sta pa res srečkota. Pri nas je kljub nekjaj ploham tako suho, da lisičk in golobičk sploh ni niti za mušter.

Martin

>:(
pozdrav

Dans sva z punco šla preverit kako kaže na kapli in na pohorju. Stanje slabše ne mora bit o vlagi v gozdu ni duha ne sluha gob pa praktično ni nobenih in nikjer.Reši nas lahko sam dež toplo je pa blo precej tud na pohorju.

pa lep pozdrav

murrober

halo
vidim da se vsi obadamo z istim problemom (suša). tudi pri nas v halozah je gozd suh kot poper. dežja pe še nekako ni na vidiku. druga nem ne preostane kot da počakamo dež.

lp
robert m.

Triglav

Pravzaprav je res suho, toda kljub temu se mi je danes nasmehnila sreča našel sem lepega jurčka, popolnoma zdravega, turka in nekaj lisičk.
Pozdrav s Tržiškega konca

murrober

a da je tudi v zahodni sloveniji suho? po radarskih slikaj je bilo videt, da je bilo tam veliko dežja.

lp
robert m.