gobarjenje 2011-2del

Začel/a jazzz, 15 Avgust 2011, 11:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

 ;D
pozdrav
dans sem se odpravil gobarit že zgodaj zjutraj skor po temi.Prvo sem se peljal na kaplo in seveda je že stal avto ob gozdu. Takoj ko sem prišel v gozd sem našel lepega jurčka.Tako se je pol nadaljevalo po celotnem gozdu vsake tok časa sem našel kak lep primerek. Bil sem presenečen ,da je bilo gob veliko.
Moram pa povedat, da sem našel gobe spet na travniku točno tam kot lani. Če se gdo spomni
sem lani  naložil sliko z travnika .Inletos so zrastli na  meter enako kot lani na čist enakem prostoru nisem mogo vrjet

Natosem se odpeljal na zasneženo pohorje čez lovrenc na klopni vrh.in nisem moral vrjet,da še vedno leži ponekod sneg avtov je bilo kar nekaj .na klopnem sem našel sam dva jurčka potem pa še na šumiku 6 komadov in tako sem zaključil gobarjenje na pohorju za letos.

Lp
Martin

Martin

 ;D :P :o


jevnac12

Pozdravljeni Martin

Ne veliko let nazaj, se spomnim vaših vprašanj na tem forumu in sicer nekako v smislu 'Ali kdo ve, kje na Pohorju rastejo jurčki?'. Danes pa vidim, da ste postali pravi gobarski maček in z užitkom preberem vsako vaše pisanje. Z željo in veseljem se vse da. Bravo in dobro bero še naprej. Lep pozdrav - Nace.

murrober

pozdravljeni

čestitke za tako lepo bero. danes sem pogledal v gozd pri nas v halozah. stanje - nula, sploh nobene gobe. lani v takem času je bilo rdečih mušnic toliko, da bi jih lahko kosil. letos pa še ene nisem našel. čeprav pa sem doma pod pohorjem pa moram priznat, da se mi ne da spravit na vrh.
no pa lep pozdrav.
robert m.

snežka

Pozdrav vsem gobarjem!
Sem se odločila, da se tudi jaz javim, čeprav sedaj v jeseni še nisem gobarila. Vsakodnevno sem prisotna na forumu (čeprav nisem pisala) in z užitkom
prebiram, kaj se vam dogaja v gozdu.
Bravo Martin!!! Se popolnoma strinjam z Nacetom, vsako vaše pisanje je prava poslastica!  ;)
Upam, da bomo kmalu pisali tudi o snežkah! :laugh:
Dobro bero vsem!

vladko

Na Goričkem 0!
Vsaj v okolici Pečarovec.
Niti za malico.
Eh, saj bo, kdaj drugič.

lp


McBobo

V begunjskih gozdovih 2 dni nazaj 3 mali jurčki, nekaj različnih dedov, danes en samcat mali jurček; je bil sicer zdrav, ampak ga je že pol manjkalo. Tako da letos totalna revščina s telimi jurčki. Vse skupaj nekaj vrečk jurčkov v skrinji in 2 kozarčka vloženih  :'(. Ko bi vsaj konkretno deževalo. Pa ko sem danes hodil po gozdu, dežne kaplje pod drevesi niso prišle niti do tal. Zdaj je pa nehalo in je en turoben dan. Na koncu bo samo še mraz stisnil in bom lahko do konca spraznil lansko zalogo vloženih gob. No, vsaj za nekaj bo tole pomanjkanje koristno.

Gobar88

Mogoce ju3 grem malo pogledat v goricke gozdove .) Bom porocal....

Leon

V okolici Dravograda se še vedno da kaj najt. Nekaj jurčkov, golobic, golobičjih kolobarnic, turkov in macesnovih lupljivk. Komaj čakam tudi na sivke. :D
Na zadnjih dveh slikah pa me zanima približno za katero gobo gre. Hvala za odgovor v naprej.
Lep pozdrav

dr.boletus


    Iz firbca pregledal svoje terene. Na pobranih lokacijah novih NI, nabral samo tam,kjer jih letos še nisem dobil in 3-4 spregledane.
    Za večerjo se jih še da nabrat , samo niso več tko lepi .
    Seveda govorim o LJ-okolica, na štajerskem in koroškem pa verjetno še nekaj dni veselja , gorenjci so pa letos mal zvisel.
           Samo luna ni več prava !

everton

Pozdravljeni,
Sem nov na forumu.Predvčerajšnjim se mi je nasmehnila sreča.Kljub suši,sem nabral celo košaro ajdovčkov.Ker sem doma v Posočju,sem jih seveda nabiral na "domačem" terenu.Upam,da bo še kaj sreče.Se oglasim. :D
Lep gobarski pozdrav

Nagi Bator

Danes 3 urna popoldanska tura po Pohorju.
Samo en jurcek ter kaksnih 20 lesnikovih golobic.
Prvic sem nasel tudi Zveplenega lepoluknjicarja, zal prestarega.
Izpod 600m n.m.v. je v gozdu cista zalost, vse je raslo visje.
Skoda, ker bo v naslednjih dnevih stisnil mraz.

slavko

Leon, na zadnjih dveh slikah je zdelan ovčji mesnatovec (Albatrellus ovinus), ki je mlad užiten.

Lep pozdrav,
Slavko

nivesp

Pozdravljeni gobarji !

Predvčerajšnjim sem šla pogledati v gozd blizu Postojne. V nekaj minutah 10 lepih mladih jurčkov potem pa skoraj dve uri nič, toda vseeno sem bila vesela. Nabrala sem tudi za dobro pest žolte trovente in eno zeleno golobico in tri brezove gobane.
EVERTON-a pa prosim da bolj natančno pove, kje je nabiral gobe, ker posočje sega od izliva Soče v morje do Trente. Hvala.

                                                                                                                    Lep sončen pozdrav iz Nove Gorice

                                                                                                                               
     
                               

počasna

Včeraj v gozdu pod Lukejem 3 jurčki in veliko razočaranje, ko sem videla, kako so preko "mojega" potoka naredili lesene proge za kolesarje, pa primilimateri, a mi res morajo vse gobarske terene uničit?  :'(  >:( ##$%&/(#$
Še sreča, da sem bila sama v gozdu, ker sem tistemu, ki razkopava Pohorje za kolesarje, prav na glas *ebala vse živo v familiji.

Grem jutri raje na Žavcarja  :D