Nabiranje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 28 Julij 2011, 12:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tinchy

Pokljuka je idealna za zgubit se, ker se nimaš po ničemer orientirat, ker je povsod vse enako.Jst grem jutri pa magar sama upam,da se vam zvečer javim :)
bom mela garmina sabo, da res jutr vn prlezm ne drug let hahaha
Se javim zvečer

iglica

Kot običajno sem tudi tokrat prehodila okolico Volkove bajte, na približno 1250 metrih. Sem našla tudi dva velika gobana, zdrava in čvrsta - enako kot  tamali.  Vsi tako lepi, da jih je bilo kar škoda razrezati   :)

Tinchy

evo obljubljeno poročilo iz gobarjenja na Pokljuki.

Tudi pokljuka počasi ratuje presuha za jurčke.Sicer sem imela ful srečo in najdla v krogu 11 jurčkov res velikih.To je pa tudi vse niti enega majhnega pa sem kar nekaj prehodila.Tudi drugi gobarji so se pritoževali,da je švoh.
Je pa res,da zelo odganjajo male mušnice tako da očitno se bo še nekaj dogajalo vendar moramo počakati na dež.

Če pa niste strastni gobarji si pa pejte po borovnice se jih, da še kar nekaj nabrati.Pa srečno vsem skupaj !!

kukmak

Tole je pa današnja bera s Pokljuke :) !

Tinchy

KUKMAK a to je sigurno od danes ali je slika od koga drugega?
No sej čist možno,da si pač naletel na to ampak težko verjamem no.

ROGLA

Citat od: Tinchy dne 18 Avgust 2011, 21:20

lahko pa se zmenimo ,da tisti ki slike objavi,zraven napiše datum na listek ali kakšen časopis  z tem datumom.....a ste  zato???pa ne bo več panike če avtentično in da ni od lani.,hahahhaha

Tinchy

ROGLA to bi bilo idealno, ampak kaj ko so eni taki profiji s slikcami in montažami, da komot kej skupej zlimajo,al karkoli.

Sej vsakmu privoščim, sam resno včasih posumim malo o resničnosti podatkov.

jazzz

DEJ KUKMAK VZEMI GDAJ KAKSNEGA STAJERCA S SEBOJ DA MU MAL POKLJUKO RAZKAZES
SE KAR JAVIM KER NEBI SAM TAVAL PO POKLJUKI

LP JURE

kukmak

Citat od: Tinchy dne 18 Avgust 2011, 21:20

To je sigurno slika od danes ! Ni nobena fotomontaža ! Samo je pa dejstvo, da gobe sem nabiral na približno 1400m, ker nižje gob skoraj da ni !

Tinchy

ej če maš garmina je zakon.Jaz sem danes sama lutala po Pokljuki pa imam res slabo orientacijo,ampak sm vzela garmina in sva šla.Po 3 urah se odločim pridt do avta pogledam na garmina in me pripelje direkt na cilj.Je kr za zaupat mašinci :)

Ampak je bolj luštn,da nas je več!

Kukmak pol pa res čestitke za danes,ostali gobarji k sm jih srečala so bli vsi s praznimi košarcami.
A to si nabiral kje v bližini šport hotela al še višji gor?

kukmak

Citat od: Tinchy dne 18 Avgust 2011, 21:46
ej če maš garmina je zakon.Jaz sem danes sama lutala po Pokljuki pa imam res slabo orientacijo,ampak sm vzela garmina in sva šla.Po 3 urah se odločim pridt do avta pogledam na garmina in me pripelje direkt na cilj.Je kr za zaupat mašinci :)

Ampak je bolj luštn,da nas je več!

Kukmak pol pa res čestitke za danes,ostali gobarji k sm jih srečala so bli vsi s praznimi košarcami.
A to si nabiral kje v bližini šport hotela al še višji gor?

Ma kakšen Šport hotel, tam vse tastari poberejo, jest naberam v smeri proti Blejski koči ! Pa še fajn je, ker se ne moraš izgubit :) !

Tinchy

Tja me pa še ni zanesl,mogoče me v soboto,da ti mal v zelje skačm hahaha

kukmak

Citat od: Tinchy dne 18 Avgust 2011, 22:29
Tja me pa še ni zanesl,mogoče me v soboto,da ti mal v zelje skačm hahaha

Ti kar, ni problema, za vsakmu se še kaken jurček najde :) !

rajc0028

Tinca ti zgleda da si taprava gorenka  ;)- ker ne poveš rada da rastejo na Pokljuki.
Gobe so rasle cev teden smo jih pobirali od pon do danes vsak dan po cca 3 urce. Dones je blo še najslabše (glej sliki), je pa blo treba it visoko ampak dvomim da bo še kaj ker je zellllllo suho.
Pa mal za lušt:

So pa rasli jurčki (kateri so ne vem), kostanjevke (jih nismo pobiral), mušnice v enormnih količinah (po moje sem videl vsaj par kukmakov), ter sem pa tja kaka golobica.

Tinchy

O RAJC jst rade volje povem,če rastejo in to ta prav cajt,ne pa tko kot ti k poveš danes,da so cel tedn gobe rasle hahaha :):)

Jst sem očitno prenizko gobarila,ker sm bla tam k je šport hotel in pot za na blejsko kočo ampak nisem šla gor.In jih res ni blo včeraj sm pa bla.A pol pravš,da se mi jutr ne splača?boljš da mal pospravljam doma al kako?
itak je pa Pokljuka tako velika in tok enih lokacij,da težko kej določiš.