Nabiranje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 28 Julij 2011, 12:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

gorenc

probajte pogledati v Jelendolu pa vse do Bornovih gozdov peljete se mimo gradu po cesti ki pelje na planino Šija -Kofce ali pa do slapu Stegovnik ki je v tistem koncu.Pazite!gozd je ogromen če nimate dobre orientacije se zlahka izgubite.

gobarja

v Begunjskih gozdovih je toliko ljudi sedaj da je ze brezveze navalil na ta kostanj kokr da je zadnjic avto pr avtu vec jih je tam kot v mestu hehe treba bo pocakati da se sneg stali potem pa po mojem obcutku bo kajti jim bo sneg postopmoma dodajal vodo  potem bo pa kar naenkrat vse pognalo jajajjajjajjajjajja lepo je sanjati hehee

schmex

Včeraj sem bil v gozdu v okolici Besnice in nabral dobro kilo jurčkov. Še se jih najde, od majhnih do velikih.

Lp, Jure

gobarja

schmex lepi premerki za tako vreme kajte ponoci je zelo hladno. Jaz sem mislil da je z jurcki konec pa vidim da ne sel bom malo pogledat v nase gozdove pa vam primazem kaksne slikce ce bom seveda kaj nasel. zdaj nisem biv v gozdu kar nekja casa dajte mi povedat kaksno je pa kaj stanje deznikov?

lp!

klavir

Po obilnem deževju prejšnji teden se je stanje v naših gozdovih (predvidevam, da povsod), že kar precej izboljšalo. Suho listje več ne šumi pod nogami, zato pa si je treba zaradi vlage obute višje čevlje. In predvsem, kar je važno: med hojo po gozdu vidiš precej gob - ne tako kot prej, ko je bila "šuma prazna". Sicer je zaenkrat še večina teh gob "paglavcev", a samo vprašanje časa je, kdaj bodo začele rasti tipične poznojesenske gobe, kot sta na primer vijoličasta kolesnica in zimska kolobarnica, ki običajno zrasteta v večjih količinah.

Za obilnejšo letino marel pa mislim, da bo novembra že malo pozno, gotovo pa bodo rasli v manjšem številu.

lp