Nabiranje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 28 Julij 2011, 12:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

gobarja

Odpiram novo temo, ker bi rad videl koliko gobarjev nabira kaj na gorenjskem. :)

lp!

MIČO

Zdravo

Jaz jih nabiram na gorenjskem v Zgornjesavski dolini in občasno tudi na Pokljuki.

lp MIČO

gobarja

jaz pa jih nabiram Doberča,pokljuka,Begunje na gorenjskem javorniski rovt.... no ce bos kdja pri volji lahko javis gremo skupaj na pokljuko?

lp!

Tinchy

Jst jih večinoma po Lj. ker sm pač ljubljančanka  ;D,sem bla pa lansko leto prvič na pokljuki in pa bližina Podkorena une gmajne k se gre proti avstrijski meji,tam sem tudi dobila kar lepe primerke.

kukmak

Lp !

Jaz jih nabiram na Pokljuki, sem iz Ljubljane, še lepši primerki pa rastejo na Kofcah in Šiji planini! V okolici Ljubljane pa jih naberam na Katarini in Šentviškem hribu in Jančah !

Lp Kukmak

gobarja

no pokljukarji zmenmo se pa gremo en dan skupaj na pokljuko zdaj more biti malo bolj toplo potem pa akcija :)

Tinchy

Komot bi se zmenili,ampak potem sredi avgusta,ker grem jutri za 14 dni na dopust.Gremo na štajerske konce,pa bom tam mal pobrala če bo kej za pobrat ;)

gobarja

Tinchy nc te nezajbavam res so medvedje zato pa mors met v nahrbtniku radio da bos odganjale medvede ne sej se hecam sam vedno moras biti na pokljuki v paru Cheesy

gorenc

Sem tržičan a 17 let že živim v MB in v Tržiških gozdovih je gob polno vsako leto iz mojih izkušenj  bi rekel da jih je več kot pod Pohorjem kjer sem doma sedaj.Veliko sem hodil v Podbreškem gozdu  v Zvirčah vse do viadukta Peračica zelo bogat gozd veliko užitnih vrst gob za kulinarike kjer mora biti veliko vrst da je jed odlična.V višjih legah pa so v glavnem  gobani, lisičke,turki(Jelendol-Dolina do slapa Stegovnik-gozdovi barona Borna in vse do Kofc itd...
Podbreški gozd je odličen za tiste ki gredo težko v strmi hrib saj je v glavnem ravnina.

lepo bogato bero

Gorenc

jazzz

ej decki in gospodicna sedaj pa resno ce greste na pokljuko vzamete stajerca zraven  :laugh:  seveda jaz dam za prvo rundo (soka da ne bo pomote)  :laugh:

lp jure

Tinchy

No pa je konc dopusta :(
Opažam,da sedaj gobice bolj pridno rastejo na gorenjskm koncu kot v Lj.Sem prišla iz gmajne in sem bogatejša za 6 lisičk,je zelo suho.A na gorenjskem sem hodila vsak dan v gmajno in dobila vsaj po par komadov jurčkev,lepih,zdravih,čvrstih. Včeraj je na gorenjskem zelo padalo cel dan in bojo vrjetno gobice spet pridno hodile ven.Zanima me če je bil te dni kdo na Pokljuki,me namreč zelo mika da bi šla pogledat.

ROGLA

največ  informacij o nabiranju gob boš najdla na;  mojforum.gobe.si,je tam skoraj 110 članov iz vašega gorenskega in ljublanskega konca

http://nasegobe.mojforum.si/

kukmak

Citat od: Tinchy dne 16 Avgust 2011, 11:55
No pa je konc dopusta :(
Opažam,da sedaj gobice bolj pridno rastejo na gorenjskm koncu kot v Lj.Sem prišla iz gmajne in sem bogatejša za 6 lisičk,je zelo suho.A na gorenjskem sem hodila vsak dan v gmajno in dobila vsaj po par komadov jurčkev,lepih,zdravih,čvrstih. Včeraj je na gorenjskem zelo padalo cel dan in bojo vrjetno gobice spet pridno hodile ven.Zanima me če je bil te dni kdo na Pokljuki,me namreč zelo mika da bi šla pogledat.

Živ!
Jaz sem bil v nedeljo in četrtek na Pokljuki in je bila bera kar lepa, vendar je bilo potrebno prehoditi malo več !

iglica

Danes nabirala na Pokljuki in poleg dvajsetih malih jurčkov našla še enega velikega Jurja, ki je ves obupan taval po gozdu in iskal svoj avto. S skupnimi močmi sva avto našla in tako se je zgodba srečno končala :-)

jazzz

iglica kje si nabirala in koliko je bila visina kjer si nabirala

lp jure