Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

griva

Gobarji, kam hodite nabirat gobe, da vas kakšni domačini ne natirajo iz gozda? Včeraj sem doživela to neprijetno izkušnjo v halozah, temu bi se rada izognila, ampak nikoli neveš kdaj bo kdo prišel in trdil da je gozd njegov...

MIČO

Jaz nabiram po gozdovih in še nikoli nisem imel nobenega problema.Se pa držim enega preprostega pravila - če srečam lastnika(gozda ali vikenda)tam potem gob ne poberem ampak jih pustim pri miru in grem lepo naprej.Drugače pa so po zakonu gozdovi(tudi zasebni) dostopni vsakumur za razliko od Italije in Avstrije kjer je vstop v zasebne gozdove prepovedan.

lp MIČO

griva

#287
A tako, tega pa nisem vedela, da so dostopni vsakomur, hvala za informacijo...samo je pa problem, ko neveš ali si srečal domačina ali isto tujca:)

jcb

Citat od: griva dne 30 September 2010, 12:09
Gobarji, kam hodite nabirat gobe, da vas kakšni domačini ne natirajo iz gozda? Včeraj sem doživela to neprijetno izkušnjo v halozah, temu bi se rada izognila, ampak nikoli neveš kdaj bo kdo prišel in trdil da je gozd njegov...

Mi imamo 50ha gozda, pa sem malo hud na gobarje, čeprav ko ga srečam, ga pozdravim in mu rečem vi kar nabirajte gobe.

griva

jcb, ko bi bilo še več takšnih kot ste vi:)

rene

Kolikor vem,  dokler nimaš gozda ograjenega ali kako drugače zelo nazorno nakazanega, da je tisti del gozda v zasebni lasti(seveda ne mislim, da bi na drevo zabil obvestilo in je to to) lahko nabirajo ljudje po mirni volji gobe tudi tam.
Očitno pa naslednji teden nebo nič z malo toplejšim vremenom, saj čez vikend ne bodo pihali tako izraziti južni vetrovi kot je sprva kazalo. Bomo videli kaj in kako.
LP ;)

Martin

 :o
tud jaz sem dans gobaril in jurčki lepo rastejo.Gobaril sem na kapli in na pohorju, klopni vrh našel sem jurčke povsod če prav je na klopnem kar hladno. Res,da ne rastejo tak množično ampak tu pa tam se še vedno kakšen najde če bo dež te dni grem spet v nedeljo gobarit.

lp
Martin

jcb

Danes šel po jurčke, dobil jih polno košaro cca 5kg, nabiral sem jih na območju Škofjeloškega hribovja.

jcb

Citat od: griva dne 30 September 2010, 14:25
jcb, ko bi bilo še več takšnih kot ste vi:)

Pri nas ne rastejo gobe normalno, ampak jih je nekdo letos hodil ponoči sejat, ker toliko kolikor sem jih letos nabral, ne pomnem niti jaz, niti moji cca 65 let stari starši in niti moja babica.

Moj rekord letošnji je bil nepozabni v samo 10 metrih v bregu našel preko 50 jurčkov, sicer že spodaj rumenih.
Koliko sem jih dejansko nabral pa ni vredno da omenjam na javnem forumu, ker mi ne boste vrjeli?

griva


jcb

Razprostira se na 100ha v ŠHribovju

Triglav

Dopoldne sem našel v bližini Tržiča pet turkov na enem betu.
LP Peter

http://www.shrani.si/f/2j/yz/3PSnL1yI/3/fotografija-0177.jpg

Martin

 ;)
Pozdravljeni dans sem se malo sprehajal po naših gozdovih.Raste še kar nekaj gobic marelo sem našel,štorovk pa je tolko,da bi jih lahko z prikolico ven vozo. No nabral sem pa lepo košaro kostanjev super ampak mislim,da se še tud jurčki dajo najt sam v pravi gozd moram mahnit.Jutri pravi dež tak,da grem gobarit v četrtek ali pa v petek bom videl če kateri čaka,da ga poslikam :o

Lp
Martin

rene

Martin jaz sem včeraj odšel nekje ob 2 popoldan v gozd tu od spodaj pod Pohorjem. Nabiral sem kostanje tak kot ponavadi in res me je presenetila najdba lepega zdravega jurčka. Tako, da še rastejo vsekakor. Kostanjev pa letos ni tolikor kolikor jih je bilo lani vsaj za sedaj ne.Na koncu tedna bi pa znala biti zjutraj  zmrzal.
Pa lep pozdrav ;)

Martin

 ;)
Super rene
ja kostanjev je letos man a mislim;da še ne padajo tisto prav.No jaz grem na kaplo konc tedna gobarit pustil se bom presenetit a misli;da prazna košara ne bo.Če drugo ne bodo v njej kostanji.