Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

Ubisoft, zanesljivo ste našli gobana in sicer črni goban (Boletus aereus), dobro in okusno gobo. Naj vas ne moti, da po toplotni obdelavi barva klobuka postane zelenkaste barve, kar pa ne vpliva na kvaliteto gobe.

Pa dober tek!

Lep pozdrav,
Slavko

rene

Naj vas razveslim, da se tukaj šele začenja jurčkov pohod,saj naj bi po sedanjih podatkih, ki so dostopni v naslednjem tednu torej od 3.10 dalje čez dan od 20-22°C tu seveda mislim Maribor z okolico. Kaže na ponovne obilne padavine v nedeljo,ponedeljek in torek, vse dni bo temperatura čez dan nad 20°C in res komaj čakam kaj se bo zgodilo v gozdu. Če bo raztur ali ne bomo pa videli, dosti ljudi  se zgovarja na luno, ki ni v pravem položaju vendar so še enkrat več Pohorski jurčki dokazali, da se na luno ne ozirajo :laugh:
LP ;)

nato23

Rene jaz sem bil ta teden 3x pa nič...bil sem v Bresternici(gaj), pri Črnem lesu pa pri Radvanju spodaj ko se začne Pohorje. niti ene prave gobe, edino v Črnem lesu sem najdel dva turka. Ma kdo kakšen nasvet kam po gobe??? Bi bil zelo hvaležen.

lp

rene

Jaz sem v Radvanju  doma pa sem danes zjutraj šel pa sem čisto tu od spodaj šel pa v še  eni uri ne našel 3 jurčke,hec je bil, da jih sploh nisem iskal ampak sem nabiral kostanje:)

dejankot

Pozdravljeni,včeraj sem šel tudi jaz malo pogledat za gobe,in moram reči,da je res ko pravijo,da so Škofjeloški hribi polni gob.Bil sem v okolici Gorenje vasi in bera je bila odlična,čeprav malo večjih jurčkov(večinoma so zdravi) bilo je tudi nekaj manjših in upam,da bodo sedaj po luni začeli še bolj rasti.

Lp. Dejan

dejankot

Evo pa še nekaj slik moje bere

dejankot

:

jcb

Citat od: dejankot dne 27 September 2010, 09:43
Pozdravljeni,včeraj sem šel tudi jaz malo pogledat za gobe,in moram reči,da je res ko pravijo,da so Škofjeloški hribi polni gob.Bil sem v okolici Gorenje vasi in bera je bila odlična,čeprav malo večjih jurčkov(večinoma so zdravi) bilo je tudi nekaj manjših in upam,da bodo sedaj po luni začeli še bolj rasti.

Lp. Dejan

To lahko potrdim, da je v teh krajih letos OGROMNO jurčkov.

lisicka

Lepa bera je bila v četrtek nad Besnico :) V nedeljo, pa kljub slabi napovedi glede lune (me vztrajno prepričujejo da to drži), sem zavila še nad Grosuplje, ... in sem komaj ven prišla iz gozda, ker je bilo prelepo, ... in nisem mogla nehat nabirat (jurčke, turke, ...), ... tko da je nakoncu zmankalo prostora :):) Sirovk in marel, pa še nikoli nisem videla toliko :):)
Nej gre luna dol al pa gor, gobe rastejo :):):)

jcb

Luna je pika na i, čeprav ravno takrat, ko je prava luna so idealni pogoji +20°C, dež.
Iz mojih izkušenj v preteklosti bi rekel, da sem jih največ dobil le v pravi luni.

nato23

Pozdravljeni! Danes sem bil v gozdu pa sem nabral kar nekaj gob, imam pa en pomislek glede nekaterih gob, zgledajo mi kot Kostanjevke ampak nisem prepričan,...spodaj je nekaj slik pa če mi poveste če so užitne ali ne ter kako jih je najboljše pripravit. lp

http://img199.imageshack.us/i/dsc00065wx.jpg/
http://img201.imageshack.us/i/dsc00066uu.jpg/
http://img245.imageshack.us/i/dsc00067fm.jpg/
http://img227.imageshack.us/i/dsc00068zz.jpg/

lucky_luck

lepo martiN! daj zmeniva se pa greva skup nabirat!!pa ti jaz pokažem moje place tud:)!!
ker lepe ti najdeš jaz pa tud !!bom še slikco objavo zaj en dan sam da kabel od gsm najdem!
lp
glede tega da goba hitro raste pa 100%res v eni noči je zraslo na mojem placu tud 10 jurčkov ki jih prejšni dan še ni bilo al pa so bili miniaturni!!:)

Martin

 :P
Kaj se pa zdaj dogaja pravi gobji bum tukaj na forumu prav je tako.
Prvo pa bi pohvalil ubisofta kot je napisal je čisto nov gobar ampak gobe je pa lepo očistil tak je treba to je za vzgled ;)

No dejankot
lepa lepa bera in tud tu so lepo očiščene gobe. jaz osebno se na luno sploh  ne oziram,ker na rast vpliva sam dež dež dež potem pa temperatura.
Lucky luck kje že ti iščeš?
ja vreme pravi dokaj ok tak,da bodo gobe še fajn rastle. ;D moram še jih nekaj vložit.

Lp
Martin

nato23

Mi lahko kdo prosim pove če so gobe na slikah res Kostanjevke?

lp

Gregor