Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gregor

Gobe sicer rastejo po dezju, samo lahko kar jekaj casa traja da se razvije trosnjak, ce je bila prej dolgo susa, odvisno od vrste gobe in kolicine dezja. Ce pa je bila susa predolga, se lahko zgodi, da to leto ne nekem raztiscu gobe sploh ne pojavijo.

Martin

pozdravljeni

Kako je bilo včeraj kaj na gobarjenju na duhu je blo kaj za v košaro?

Lp Martin

slavko

Lepo, da vas zanima!

Najprej vam moram povedati, da se mi je vaš zapis o srnjaku s sumljivim pogledom in bratom, ki je s košaro čakal na napad, zdel nadvse smešen in cel dan sem se smejal ob misli kako bi tak dvoboj potekal...

Duh na ostrem vrhu je na nadmorski višini okoli 900 m. Našli smo približno 80 vrst gob. Od gobanov in njim podobnih gobah smo našli - žametasti goban (mlade primerke), lepi goban, modreči bledotrosnik, macesnovo lupljivko (mlade primerke), rdečebetno polstenko, potem kakih osem vrst golobic, od mušnic smo našli čokato mušnico, rdečkasto mušnico, oranžni lupinar, številčno je bilo največ navadnih lisičk. Gobarilo nas je okoli 25 in takšna množica ljudi seveda najde še tako skrite primerke.

Ocena gobarjenja je vsekakor pozitivna. Videti je, da se je gobji svet pričel počasi (skoraj sramežljivo) prebujati. Očitno je, da je v višjih legah več verjetnosti najdbe kot v niižjih legah.

Zato svetujem, da se povzpnete više, kjer je prijetno sveže, čist zrak in nekaj več možnosti, da prinesete domov nekoliko bolj polno košarico.

Pri nabiranju vam želim veliko gobarske sreče!

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

No tud men je blo smešno glede srnjaka ko mi je rezlagal.

Glede bere pa me veseli,da ste vsaj nekaj našli in;da se počasi začne nekaj dogajat v gozdu. Upošteval bom nasvete in šel iskat višje lege a prej nemoram kot naslednji vikend.Sem optimist in mislim,da imam dosti možnosti da najdem prvega jurčka v moji letošnji sezoni.

Lp Martin

golobaj-milan

Danes deset marel in nekaj travniških kukmakov. Sosed pa našel kar 5 gobanov v moji hosti sem bil tako jezen da nisem šel pogledat za gobane,da bi kar počil!

olinad

Brez skrbi, že kukajo iz tal.

Lep pozdrav

                        Olinad





rene

No to pa mi je že bolj všeč, bom zagoto šel ta teden kaj v gozd poročam pa kasneje:)

MIČO

Pravkar sva se z nečakom vrnila iz gozda.Našla sva prve letošnje jurčke - bilo jih je osem in čeprav niso bili ravno veliki sva se jih razveselila saj so končno začeli rasti.Našla sva jih na 1050 mnm,rastli pa so na mahu in na iglicah

lp MIČO

Martin

pozdrav

tud jaz sem dans našel jurčke poskušam naložit sliko pa mi ne uspe. Slikal sem z mobilcom
prej je vedno šlo zaj pa napiše nekako,da ni prava mapa neka 777. prosim za pomoč?????

Martin

Ko dodam sliko in pošljem sporočilo mi napiše točno to.

mapa za priponke ni nastavljena na 777.priponke in avatarji ne morejo biti shranjeni?
Nimam pojma kak pa kaj,to se mi je zgodilo prvič.

Gregor

Zdaj bi moral upload zopet delovati.

meganboj

jas sem danes dopoldan bil na šumiku in na žalost razen par lisičk ki pa so bile kar velike nisem našel ničesar drugaga,videl sem par bisernic ki pa so komaj začele lezti iz zemlje
lp

Martin

Super lepa bera 120.jurčkov ne morem vrjet.

No vidim,da je spletna stran mal drugačna lepo,a ne razumem zakaj je skoraj vse v angleškem jeziku?Če je pa slovensko društvo.?

Poskusil bom spet naložit sliko včerajšnih jurčkov našel sem jih v nižjih legah(cca.500 mnm).Mislim,da so poletni gobani.?

pa lep gobarski pozdrav
Martin

meganboj

Citat od: morpho dne 10 Avgust 2010, 18:36
Kot izgleda se počasi le nekaj premika.
Znanec je včeraj iz gozda prinesel vsaj 120 jurčkov, nekaj lisičk...
Seveda ob pomoči žene in otroka.


bi pa res rad vedo na katerem koncu rastejo te gobice

Martin

Meganboj
kje na šumiku si bil?V kateri smeri tu ko se pride tud na klopni vrh tja sem jutri namenjen upam,da ne grem zaman???

Lp
Martin