Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

Pozdrav
tud jaz sem danes gobaril na mojih terenih in za mene je bila bera, zelo dobra. Gobaril sem na višini cca 500mnm.
Ja v gozdu je zelo mokro, gob sem pa pustil zelo veliko, bile so že prestare, a te, ki sem nabral, pa so zelo črvive. Vseeno sem zadovoljen.

pa še par slik


rene

Gospod Martin vas lahko vprašam na kerem koncu Pohorja ste te lepe gobice nabrali?
Jaz sem včeraj nabiral v okolici Belvija pa ni blo kaj sreče.
Tudi sam grem jutri ponovno v gozd upam na vsaj malo bolj polno košaro.
LP ;D

MIČO

#77
Ponovno sem bil v gozdu in tudi današnja bera jurčkov je odlična - našel sem jih blizu 2 kg in pretežna večina je ravno pravšnja za vlaganje v kis.


http://yfrog.com/n3p8160241j
 


lp MIČO

Martin

Evo mene
Rene gobe,ki sem jih nabral 14.8 so iz duha na ostrem vrhu pri kapli.(Pa nisem gospod ne me vikat).

Sem pa gobaril včeraj na pohorju moj teren šumik in bera je bla še bolša ne količinsko ampak ni bilo tak črvivo.Je pa zelo veliko majhnih jurčkov nisem mogel vrjet,ko sem videl polno malih belih glavic seveda sem vse puščal. (slike naložim zvečer)

Zdaj pa še nekaj   
v gozdu sem že srečal gobarje,ki gob ne čistijo pa tud nove pločevinke flaše že ležijo.Mislim take ljudi bi najrajši prebu........
Na svojih terenih sem tud pobral pločevinke,nevem kaj imajo ti ljudje v glavah.tud jaz pijem v gozdu ali pojem kaj sladkega a še nikol nisem pol tam odvrgel smeti pa sploh ni težko dat v žep ali v košaro in potem doma v koš odvrečt. (upam,da ni noben tak tu na forumu če pa je pa se naj zamisli)

pa lep glivarski pozdrav
Martin

Martin

no evo slikce od včeraj z pohorja. :o

murrober

pozdravljeni

tudi v halozah, kjer jaz nabiram jurčke, jih je ogromno. me pa nekaj druga zanima

danes sem našel veliko marel, veliko pa tudi še teko malih kot na sliki.
a ima kdo izkušnje v kolikem času takšne marele zrastejo v normalno velikost?
hvala in lp - robert m.

MIČO

Zdravo murrober


Po mojih izkušnjah bodo do normalne velikosti marele zrastle približno v 5 dneh

lp MIČO

rene

Pozdravljeni :)
Martin res ne vem,kje ti na Pohorju nabiraš gobe,da jih vedno polno košaro nabereš :o.Jaz nabiram na tej strani od lukeja navzgor pa jih še ni kaj dosti.So ble te gobe nabrane na šumiku?
Drugače pa glede odpadkov sem tudi jaz slabe volje,ko vidim kako ljudje piksne mečejo po tleh.Res ne vem kaj jim dela v glavi,da ne morejo dat v košaro pa nest nazaj v dolino.Smo pa še eni tukaj,ko nam je mar do gozda in čistoče.Jaz vzamem vedno eno vrečko za smeti pa je skoraj vedno polna bom drugič malo poslikal pa pokazal kaj se dogaja na tej strani pohorja.
LP :angel:

slavko

Murrober, pri dežnikih bodite pozorni na obroček. Edino pri dežnikih ga lahko premikate po betu gor in dol. Na ta način boste lahko izključili vse dežnikom podobne gobe.

Sicer gobe lahko zrastejo v nekaj dneh, tudi v manj kot petih dneh.

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

pozdrav
Rene tak bom povedal. Jaz sem drugače iz Šentilja peljem se v MB potem po cesti za dravograd do izvoza ruše. Tam se pol usmerim na cesto,ki vodi na pohorje sprva asvaltirana potem makedam cesta in ga pičim samo gor tam se usmerjam po tablicah šumik klopni vrh in ko pridem,do šumika imam terenedo klopnega vrha.  Ta teren mi je negdo pokazal pred tremi leti a place sem poiskal sam. Je pa tak jaz ne iščem ob cestah skratka grem globje v bol težavne terene saj je tam man gobarjev . drugih terenov gor ne poznam in točno tu so bile nabrane te gobice.
(no košara nese nekje 3kg. da nebo gdo mislo,da nevem kake količine domov nosim.) Jutri mam fraj dan tako grem seveda točno na te terene bomo videli če bo kaj sreče.Baje je tam gobarjev,da je kar gneča no mislim da vsake gobe niso vidli. ;D

Me pa zanima če gdo išče tam pri ruški koči tud tam vodi cesta čez gozd do mojih terenov a še nikol nisem tam iskal???????

MIČO

Danes popoldne sem bil zopet v gozdu saj jurčki kar nočejo nehati rasti.Našel sem tudi izjemen primerek ki lepo pokaže kaj vse je sposobna narediti mati Narava.

http://yfrog.com/3up8180256j

http://yfrog.com/f1p8180259j

http://yfrog.com/0pp8180264yj

http://yfrog.com/j9p8180267j

lp MIČO

Martin

Pozdrav
kot sem včeraj omenil sem šel dans gobarit.Bera je bila bol skromna a sem zadovoljen.No danes pa sem iskal po drugačnih terenih bol travnatnih in tud tam se najde jurček. Je pa gobarjev obupno dosti in mislim,da so tud jurčki prenehali rast,ker ni kaj majhnih za videt,kaj pa je zrastlo pa se močno pobira.No jurčke se še vedno da najt mislim,da bi bil potrebn spet dež vsaj men se zdi,da je na nekaterih predelih že bol suho.
Gobarit grem spet čez vikend.Mislim,da nebo kaj veliko jurčkov tisti ki pa bojo pa bodo zato bol ogromni,tako kot današnji.Našel sem ga 1.m pod cesto kjer vsi parkirajo dobro se je skrival.Tehtal je dobrih 60.dg kar lepa teža in popolno zdrav

Lp
Martin

Martin

Mičo lepi primerki jurčkov. Kje si pa iskal če ni skrivnost na pohorju al kje drugod( vem sem pač radovedn) :o

MIČO

Zdravo Martin

Sem z Gorenjske in gobe nabiram v Karavankah ter občasno tudi na Pokljuki

lp MIČO