Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

Triglav

Danes sem našel dva jurčka, in štiri turke in nekaj lisičk

LP Peter



tdk

Danasnji dopoldanski sprehod po gozdu;jurcka nobenega...zato pa polna kosara zimskih kolobarnic.Je pa se vedno veliko crnih trobent;je pa v gozdu prava jesenska idila.


lp tdk

Nagi Bator

Vceraj na Pohorju dva jurcka ter se enega ogromnega starega, en veliki kozjenogi mesnatovec ter lisicke in crne trobente.
Kozjenogih mesnatovcev je glede na lansko sezono le za vzorec. Tudi mraznice sem izgleda da zamudil. Vse so ze stare.  :-\

Martin

 :P
Lepo je videt,da se jurcki vedno rastejo super.Ja kozjenogih mesnatovcov je letos res malo me pa res zanima gdo bo letos objavil zadnjo najdbo jurčka. Čeprav že temperature močno nagajajo mislim,da bo v nižinah še možno najt kakega jurčka.
No po tem dežju bodo popadali tud kostanji,ki so še na drevesih tak,da naslednji tedn še grem sigurno v gozd. če ne drugo po kostanje ter svež zrak.

Lp
Martin

Nagi Bator

#334
No, sam imam namen pogledati se za kukmakovimi strniscnicami, zdaj ko so "umaknili" koruzo z njive na kateri rastejo ze desetletja.
Ce mi je le ne bodo prej pognojili al pa pospricali se s cem bolj kemicnim  >:(

as

 Počasi se bliža čas, ko bodo začeler rasti moje najljubše gobe, sivke. Jo je že kdo našel?

Janko1

živjo
As, verjetno mislite pod sinonimom sivko prsteno kolobarnico. Sam sem jo našel že pred kakim mesecem v okolici Unca. Sem prehodil kar precejšnje področje, rastla je pa samo na enem kraju na nekaj kv. metrih.

lp janko

snežka

V soboto sem v Prlekiji nabrala cca 2 kg prelepih snežk.  :laugh:
Slike žal ne morem pripeti, ker na fotoaparatu nimam kabla.
Maki: hvala ti! Napisal si, da snežke rastejo zmeraj na istem mestu in sem se spomnila, kam je hodila zmeraj moja teta po njih. Pa sem jih našla, točno tam!
Slavko: tudi vam hvala za prijazne napotke, kje jih najti. Upam, da bodo rastle še kakšne 3 tedne.
As: Morda pa ti misliš snežke (zimske kolobarnice), ki sedaj rastejo?
Lep pozdrav vsem, Snežka

Martin

 ;D
pozdrav

men pa so pošli kostanjiin me zanima,če še mam možnost,da jih najdem na hočkem pohorju al sem že prepozn.

Lp
Martin

as

Res je. Včeraj sem jih tudi jaz prvič letos nabral. Snežke, pri nas v Kamniku in okolici Ljubljane jim rečemo sivke.

snežka

Čudovite so!


tdk

Gobarski pozdrav z Goričkega!

Z jurčki je očitno za letos skoraj 100% končano;zato pa rastejo sivke(snežke,zimske kolobarnice).Danes sem jih nabral dobre pol košare.Je pa v gozdu pobrcano,da je groza gledat...mater me jezijo gobarji,ki poleg nabiranja uničujejo vse pred sabo...upam,da ni takih bedakov tu na forumu.

lp tdk

as

Sivke (snežke), so pognale, je kdo že našel borovo gljivo, ki pri nas raste v istem času?

Janko1

Živjo
Se strinjam TDK, pri takih ljudeh je problem že v osnovnem obnašanju, npr. v odnosih do soljudi in stem tudi do narave kot celote. Mislijo da so oni glavni; pred dnevi sem srečal takega človeka in ko sem mu dejal da ni lepo da uničuje gobe sem bil lahko samo vesel da jih nisem pokasiral čez šimbas. Joj , kaj je znorel........ Narobe je že vzgoja pri otrocih, kjer se daje premalo poudarka na moralni vzgoji, kar vse že obsega in če bo človek vzgojen z prijaznostjo do drugih se bo tako obnašal tudi do vsega ostalega.

lp Janko

Martin

pozdrav

Danes je moj oče našel 7, lepih kozjenogih mesnatovcev . Jutri grem iskat kostanje in morda bo me potegnilo tud na svoj teren pogledat če je res 100%, konec z jurčki. ::)

Morem pa se tud strinjat glede ljudi,ki se v gozdu neznajo obnašat .Tako sem ob zadnem gobarjenju našel kar lepo število kozjenogih mesnatovcov,ki so bli prevrženi.Zlata škoda jaz bi jih pa z veseljem pobral a so bili že izsušeni.

Lp
Martin