Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

Pozdrav >:(

zanima me kak je blo na gobarski ekskurziji 4.9.v gozdovih pohorja.Je blo kaj za v košaro?

lp
Martin

slavko

Na ekskurziji je bilo preko 100 vrst gob, količinsko so prevladovale pšenične poprhnjenke (Rozites caperata) in ovčji mesnatovec (Albatrellus ovinus).

Veliko je bilo tudi lešnikovih golobic (Russula mustelina), jagodnih golobic (Russula paludosa) in drugih vrst golobic ter koprenk (Cortinarius).

Lep pozdrav,
Slavko

jernej

Na zadnji ekskurziji je bilo določenih točno 100 vrst gob. Nabrali smo jih pa še nekaj več, a predvsem koprenke nismo znali vse določiti.
Tako kot je že napisal Slavko je bilo količinsko največ ovčjih mesnatovcev, pšeničnih poprhjenk in sirovk (užitna in smrekova), rdečkastih mušnic, čokatih mušnic, ... Številčno najbolj zastopani rodovi so bili koprenke, golobice, mlečnice ter mušnice. Vrstna pestrost je bila zelo velika, kot je za ta čas na Pohorju tudi za pričakovati.
Za vzorec smo nabrali tudi jesenskih gobanov, našli pa smo tudi kozjenogega mesnatovca :)

Martin

pozdrav :o
No pol je bila ekskurzija uspešna lepo to.Pa še kozjenogega mesnatovca ste našli ena najbolših gob vsaj men.

Lp
Martin

Nina

POZDRAVLJENI VSI...Sem nova na forumu,a že dolgoletna strastna gobarka.V upanju,da se kaj novega naučim in izvem o gobicah,sem se vam pridružila!Zdaj šibam v gozd,ker me firbec muči,verjetno je itak premerzlo....vam sporočim!

Martin

Pozdrav ;)

tud mene zanima kak je kaj v gozdu tak,da bom vrjetno šel za vikent gobarit tu pri nas je slabo zelo slabo. >:(

Lp
Martin

rene

Pozdravljeni:)
Zadnje čase nas pogosto zaliva res škoda,da je temperatura nizka glede na koledar.Mogoče bi blo lahko kaj boljše v ponedeljek saj za nedeljo napovedujejo okoli 25°C potem pa spet samo okoli 19°C. Na koncu nasledjnega tedna pa spet zalivanje. Pa tudi prav, sedaj še samo čakamo na kostanj in mogoče še kakšnega jurčka.Kaj več letos ni za pričakovati.
LP ;D

Triglav

Ne glede na sorazmerno nizke temperature, v okolici Tržiča rastejo jurčki, marele in od danes tudi turki.
Lep pozdrav
                Peter

Martin

pozdrav ;D ;D
morpho
Zanima me na kateri višini ste našli toliko lisičk pa tud borove gobane imate če se ne motim ste iskal na pohorju? :o

Hvala za odg
Martin

Nina

Danes sem v košarici prinesla samo nekaj lisičk(o jurčkih ni duha ne sluha :'(),pa še dež me je premočil do kosti...bodo pa le pražene gobice za lušte...!Če bodo temperature prave,bi lahko bilo še upanje!

ksenjab

Kdo v, če so na pokljuki že jurčki?
Lp

Martin

Pozdrav >:(

danes sem gobaril sveti duh kapla. Gobic veliko a o jurčkih niti duha ne sluha pričele so poganjat lisičke a tud lisičk ni dosti.
Slabo kaže tud v naslednjih dneh deža dovol a temperature preniske pustimo se presenetit :-\

Triglav

Danes je bilo še več jurčkov, marel in turkov kot včeraj
Lep pozdrav
Peter


http://img31.imageshack.us/i/fotografija0160.jpg/

MIČO

.............. na Pokljuki sem bil v soboto in jurčkov ni bilo.Danes pa sem bil na svojem terenu in našel 4 jurčke(30 dkg)in 50 dkg lisičk,je pa bilo tudi veliko golobic.Hodil sem med 950 in 1100 mnm,temperatura pa je bila od 14 do 18 stopinj tako da si lahko ob malo toplejšem vremenu še obetamo jurčke.

lp MIČO

Boyki

Včeraj sem našel Jurčka in nekaj lisičk. Drugače so gobe pognale, a na pravo bero jurčkov še manjka malo toplote in časa. Sicer je bilo danes topleje...