Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato2

PRIPOROČILO! ;D
Iščite čimbolj v gostem gozdu jaz zadnje case skoraj vse najdem v gostem smrekovem nasadu ;D

mato2


Luk4Rush


Martin

pozdrav

9,8kg.Vem težko se je držat zakona o kilaži.Ampak to je kar velika prekoračitev upam,da ste gobe vsaj v gozdu otrebili.
In kje je blo to nabrano če ni skrivnost.

Lp
Martin

Luk4Rush

Seveda sem jih otrebil v gozdu. Jurčke sem našel v Lenartu pri Gonjem Gradu. Prej v življenju nisem našel več kot 15 jurčkov

Martin

No to pa je čist druga lokacija.Super mislim,da bo ta dež ki ga napovedujejo še kako prav prišel.

pa lep pozdrav
martin

rene

Luk4Rush si ti otebil v gozdu ja >:(.Kaj vam je tak težko si vzet pri vsaki gobici 2 minuti časa pa jo očistit?Če vam je že dala srečo,da ste jo našli pa dajte še vi njej srečo,da se razmnožuje res kot,da vam bodo gobe pobrali,če si boste malo časa vzeli.Drugače so pa lepe.
Drugače pa molim res MOLIM za ta dež ker naslednji teden prihaja hladna fronta in nebo več kot 23°C to pa ni dovolj za gobo nekje na n.m.v. 1000-1300 metrov.
Lp:)

Martin

Pozdrav
tud jaz upam,da bo kaj dežja.Ja mal hladneje napovedujejo ampak mislim,da nebo tok hladno no če pa bo pa nebo dolgo trajalo.Mislim,da še bodo kar rastle gobe tud višje,saj sem lani še v začetku oktobra našel jurčke na šumiku. :laugh:(Saj se je sezona z jurčki šele začela)

Lp
Martin

rene

Ja očitno drugod po Sloveniji pojenjuje tu pa upam,da se bo začelo.Zaradi mene lahko dežuje 3 dni skup pol pa naj bo okoli 26-28°C. ;D

janko

Letos se javljam prvič. V okolc LJ. je nekaj gob. Prva serija je bila bolj slaba. Klobuki so bili še kar, beti pa fuč. Ta teden pa je bilo stanje boljše. Jurčki lepi in brez dodatnih beljakovin. Je pa hosta suha kot stara žemla.

MIČO

Tam kjer jih jaz nabiram kar nočejo ponehati rasti.Sedaj hodim v gozd vsak drug dan in košarico vedno napolnim.Se pa pozna da ni dežja in je vedno bolj suho dočim je temperatura ravno pravšnja.Ker za danes in jutri vremenarji obljubljajo dež upam da bo to pomagalo tudi pri rasti gob.

lp MIČO

mato2

pozdravleni

Da malo porocam včeraj na relaciji šumik - klopni vrh 5kg lepih gobic in kake 2 kile starih  tako da sva bla pravsnje zadovolna  ;D

jutri greva spet v akcijo


Martin

Pozdrav
včeraj sem gobaril tam ko je pot za roglo.Naletel sem na ogromno hinih jurčkov,no tud za domov jih je nekaj blo za vzet.
    mato2 kje za hudiča si našel 5kg na relaciji šumik kl vrh??????? Jaz sem dans tam gobaril in je bla katastrofa gobarjev več kot gob drugače so to moji tereni a dans enostavno nisem našo tam gob. Mislim pa,da so nehali rastit kajti malih skoraj da ni odzadaj.

Kaj pravite bol izkušeni gobarji gdaj bo naslednja pošilka jurčkov na pohorju? Lani se je začelo z obilno rastjo tam nekje10.9.

Slike so z včerajšnje bere

Lp
Martin

MIČO

Danes zjutraj sem zopet gobaril pa sem dobil približno 1 kg jurčkov.Je bilo pa precej več gobarjev kot pred dnevi in tudi jurčki ne rastejo več tako intenzivno,vendar upam da se bo to v kratkem zopet spremenilo saj so pogoji za rast sedaj idealni.

lp MIČO

rene

Pozdravljeni!
Tudi sam se danes skočil v gozd, jurčkov zanemarljivo malo drugih gob je polno kot so: bisernice,rdeče mušnice,golobice....
Jurčkov sem tudi jas našel kar nekaj strohnelih, druge,ki pa sem jih vzel domov pa so bili relativno veliki.Majhnih ni bilo na vidiku res nevem na kaj čakajo.Martin po keri poti si šel na Roglo,da vidim,če se mi splača it do tja gor(samo ne mi rečt,da je to pesek?).
Lep gobarski pozdrav:)