Gobarska sezona 2010

Začel/a MIČO, 10 Julij 2010, 18:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

Danes sem bil zopet v gozdu in prvič letos našel omembe vredno količino lisičk.Nabiral sem jih na višini 900 - 1050 mnm.Drugače pa je v gozdu suho kot poper in razen enega so presahnili vsi potočki in se ne spomnim da bi se to že kdaj zgodilo.Upam da bo čimprej padlo kaj dežja!    

Martin

Mičo ti si vsaj našel lisičke. Jaz pa še tega ne najdem v gozdu ni ničesar nič enostavno. Sem pa videl na tržnici gospoda,ki je imel zelo lepe jurčke zdrave sveže.Pravi da mu rastejo na vrtu, nevem le kje je nabral take jurčke v tej suši .

lp
Martin

Martin


Še trava ne raste ne da bi gobe rastle. Mislim,da bo letos zelo slaba sezona.

golobaj-milan

Pustite se presenetiti. Septeber bo naš mesec!

Martin

Ja september bo naš mesec to že. Dans sem bil na tržnici in kupil nekaj jurčkov še nikol v življenju nisem rabil kupit jurčkov za juhico.Bili so lepi sveži gospod,ki mi jih je prodal mi je zaupal da jih je nabral v halozah.No učitno je tam več dežja tu pri nas ni blo niti kaplje deža.

MIČO

Po včerajšnem deževju sem šel pogedati v gozd kakšno je stanje - in našel 25 dkg lisičk.Nabiral sem jih od 900 - 1100 mnm,rastle pa so v travi in na mahu ki sta bila dovolj mokra.Drugače je malo mokro tudi listje medtem ko je zemlja na kateri so iglice še vedno popolnoma suha.Mislim da bo stanje v sredini tedna še boljše - potreben je samo še dež.

lp MIČO

Martin

Bravo mičo spet ena vspudbudna.No tud dans je padlo nekaj dežja a ker grem ponoči na morje nebom mogel it prej v gozd kot naslednji ted.Upam da bo takrat stanje glede gob drugačno. Bom pa se udeležil gobarjenja z društvom,ki je 7.8 na duhu.

lp
Martin

rene

No pri nas je od včeraj pa do danes dopoldne padlo dobrih 50 mm padavin sedaj še čakamo samo dvig temperature vsaj za 5 stopinj C potem pa se lahko obetamo gob.Upam na najboljše:)

MIČO

#8
Danes zjutraj sem bil zopet v gozdu pa nisem našel nič kar se mi zelo redko zgodi.Bo pa več sreče naslednjič saj so za danes in petek napovedali dež.Prilagam tudi sliko

http://yfrog.com/n3p8160241j

lp MIČO

tdk

Tudi pri nas na Goričkem je kar se gob tiče situacija zelo zelo skromna.
V gozdu nisem bil teden dni;nazadnje nisem našel nič;niti videl nobene gobe;skoraj ne moreš verjeti;če se spomnim koliko gob sem nabral lani do tega datuma...letošnja bera je 6 jurčkov in za eno skledo lisičk...upm,da bo v kratkem kaj boljše;bomo videli.

lp tdk

Ales77

Pravkar sem se vrnil iz gozda bil sem na vecih lokacijah . Gob nisem našel nikjer, niti strupenih ne .

Boyki

Danes nabral lisičk za kako juhco. Višina 1200m.

rene

Pozdravljeni!
Danes sem bil v gozdu, nabral sem prve jurčke letos mogoče pa še ni sezona izgubljena:)
Lp Rene

Martin

Pozdravljeni
Včeraj sem se ravno vrnil z dopusta,In danes zjutraj sem šel takoj v gozd vmdar za man.Nobene gobe nikjer nič vsaj tu v okolici Šentilja ne vidim pa na forumu tud ne piše kaj vspodbudnega. No Rene ti si našel jurčke lahko vprašam na kateri višini si iskal? Jaz grem jutri na kaplo in pohorje pustil se bom presenetit.

Lp.Martin

anže

V nedeljo sem se poln upov po nedavnem dežju odpravil na 2 urni sprehod po gozdu. Bera, ena golobica?! Pa eno staro lisičko in kuštravca sm vidu. Okolica Domžal.
Gobe (ne)rastejo po dežju?!