JURČKI

Začel/a cajhi, 22 Avgust 2009, 17:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

cajhi

Na Pokljuki našel 10 jurčkov.So 3 centimeterski.Je pa cesta proti rudnem polju zaprta.

Martin

Super to pomeni, da jurčki silijo na plano.Me pa zanima iz katere strani pridem do rogle kje peljat. ??? poznam samo teren šumik klopni vrh kjer tud redno gobarim.
hvala za odgovor.

Martin

mislil sem do pokljuke

slavko

Martin, če želite do Rogle, peljite naprej od Klopnega vrha proti domu Pesek. Od tam je do Rogle približno 5 minut vožnje.

Druga možnost je, da se peljete proti Zrečam (ne skozi mesto, ampak obvoz spodaj) ter nato zavijete na rondoju prosti gostišču Smogavc (kraj Gorenje). Od gostišča naprej vozite po cesti (vozi tako, da se po cesti venomer vzpenjate, ne zavijajte navzdol), dokler ne pridete na glavno cesto, zavijete desno in nadaljujete do Rogle.

Lep pozdrav,
Slavko

medica

Martin, če misliš iti na Pokljuko gobarit in si iz Štajerskih koncev boš zelo verjetno razočaran, ker na Pokljuki verjetno ni nič več gob kot na Pohorju, definitivno pa je več gobarjev (tudi Italijanov), pa še vožnja ti bo vzela kar nekaj časa.

Če hočeš iti na Pokljuko moraš iti kot "turist" in po možnosti med tednom ali v septembru ko je manj obljudeno. Drugače pa na Pokljuko ni težko najti, greš do Bleda potem pa je pot označena (druga pot na Pokljuko pa je iz Bohinske Bistrice).

Martin

Hvala za odgovore na Roglo bom se en dan res odpravil po gobice, ker pa je kar nekaj dežja padlo grem jutri gobarit na Pohorje smer šumik, na svoje terene mogoče bo sreča na moji strani. ;D

tasi

Medica na katerem koncu pa ti nabiraš gobice?
Jaz sem bila včeraj na Gorenjskem, bolj natančno na poti na Kofce pa ni bilo nič.
Bi pa šla ta teden kaj na Jelovico pogledat. A kdo kaj ve, a so gor že jurčki???????
Taši

medica

Jaz največ nabiram na Mežaklji ter v Karavankah, včasih na Pokljuki in Jelovici. Problem Pokljuke je obljudenost (vsaj dokler trajajo dopusti), Jelovica pa je v bistvu že malo dalje zame tako da se ne splača vozit. Najraje nabiram tam kjer dobro poznam, se vedno kaj najde, če pa še ljudi ni je pa bera lahko zelo obilna.  8)
Kofce, hmm, to je okolica Tržiča... Sm slišal že mnogo "gobarskih" o tistih terenih ("Jelen dol" ali nekaj podobnega)...
Najbolje je da greš visoko 1100-1300mnm in iščeš bolj vlažne predele, ki niso izpostavljeni soncu. Se dobi nekaj, preverjeno ta vikend...  ;)

Martin

Dane sem gobaril na Pohorju tak kot sem včeraj rekel Zjutraj je bilo kar precej mrzlo  ;) no bera ni bila velika le 0,5kg jurčkov. So pa bili bol čisti kot zadnič in sami sveži no v petek grem spet pogledat če bo kaj zraslo.
pa veliko gobarske sreče vsem.

MIČO

Jaz sem šel danes popoldne pogledati v Karavanke če je kaj jurčkov pa ni bilo čisto nič ne v nižjih legah in ne pri 1300 mnm

tasi

No pa sem šla včeraj na Jelovico ( 1100- 1300m). Našla samo lisičke, jurčkov pa nič.
>

MIČO

Danes sem bil v Karavankah(višina cca 1400 mnm) in našel lisičke in enega jurčka ki pa je bil črviv in videl kar nekaj starih jurčkov

lp
MIČO

Pohorc

Če imaš v mislih jurčke, je stanje trenutno precej različno. Jaz jih v JZ Pohorju (800 - 1200 mnm) letos še nisem videl, v SV Pohorju (ok. 1000 mnm?) in na Goričkem (ok. 300 mnm?) pa sodeč po prispevkih nekaterih gobarjev so. Za oceno stanja zunaj teh območij pa je iz foruma premalo informacij, nekateri omenjajo Gorenjsko, kar pa je dokaj širok pojem.

Andrej, kje pa je sicer tvoj matični "gobarski teritorij"?
Pohorje bi moralo biti ženskega spola glede na mične obline :)

tdk

Na Goričkem če t.i. naletiš na jurčka(e),ali poznaš mesta,kjer rasejo;drugače je bera na dostopnejših krajih tudi skromna;bo pa verjetno vse drugače po dežju.

lp tdk

p.s.Pa ni užitek gozda samo gobe;še zdaleč ne.

MIČO

Danes sem bil zopet v gozdu in našel sem kar nekaj jurčkov

Jurčke sem nabiral na 1000 do 1250 mnm - rasli pa so na vzhodnih in južnih pobočjih