Gobe nočejo rasti

Začel/a MIČO, 19 Avgust 2009, 18:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

Danes sem kljub slabim občutkom znova šel pogledati če je mogoče kaj gob v gozdu ,vendar je bilo zelo slabo - nekaj suhih lisičk in štiri majhni jurčki vendar črvivi

tdk

Pri nas na Goričkem podobna zadeva;sem bil vceraj v gozdu,našel polovico manj lisičk kot zadnje dni;sem pa po dveh tednih našel dva jurčka;enega pravega orjaka,ki pa je imel kocen oz. bet precejčrviv,klubuk precej boljši; bo za juho in enega mladega jurčka.Je pa v gozdu vsaj na hribčkih in planotah zelo suho;v kotanjah pa praktično blato...skoraj ni za verjet.Sem srečal nekaj gobarjev;isto kot jaz;manj lisičk kot zadnje dni...jurčkov pa nič;sta dva včeraj kar debelo pogledala jurčka;se pa vsaj na Goričkem kar se gob tiče pričakuje še vsaj ena dobra runda....bomo videli.

lp tdk

sasko

Tudi jaz nabiram na Goričkem, našel sem kar nekaj lisičk in 10 jurčkov, vendar so bili pojedeni od polžev in črvivi, tiste ki so že razpadali pa sem kar pustil.

Martin

Tud za mene je letos najslapša sezona kar se jih spomnim. Sem pa v ponedeljek našel na Pohorju celo košaro jurčkov(slike so na temi gobarenje danes) vmdar nisem dobil iz njih niti kilograma lepih. Tako so bli črvivi pa tud, od polžov so bli zelo pohrustani.Mislim, da bodo kmalu tud jurčki pričeli rast tud lani so konc Avgusta pognali vsaj na pohorju. ::)

gorenc

Gobe rastejo so pognale na Šumiku PREVERJENO!!!!!!!