Gobarjenje danes

Začel/a Fiat007, 13 Avgust 2009, 21:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

medica

@tasi
slikce probaj še enkrat prilepit, bi jih rad videl. V kakšni gmajni si pa dobil največ in na kakšni višini?  ???
Načeloma se pa dogaja do višine 1000 mnm, ponekod bolj ponekod manj  :-\, nad to višino pa je slabše. Sem bil včeraj na Jelovici in sem nabiral 1 kg/uro, vendar pa nobeden ni imel zelenih trosov. ;)

rene

Medica na pohorju pa zelo intenzivno rastejo nad 1000 m.n.v.Če pa še niso imeli zelenih trosov pomeni,da so bili mladi.

rene

Dragi nabiralci gob, gobe zelo ratejo to verjetno dobro veste.No jas sem od 4 pa do 7 zvečer še enkrat(že drugič v tem vikendu) šel po gobe.Našel sem 25 zelo zelo lepih jurčkov in okoli 10 marel.Med temi jurčki sem našel tudi 3 ajdovčke.Verjetno bodo še gobe intenzivno rasle tudi ta teden,ki prihaja,saj napovedujejo temperature do 25 stopinj,zato vam želim veliko gobarske sreče. Pa lep pozdrav.

kukmak

Lp!

Danes sem šel spet v gozd in našel 22 lepih jurčkov. Nabiral pa sem na Katarini !!!

Še nekaj slikc : http://www.speedyshare.com/819788739.html

MIČO

Jaz sem zadnjih par dni hodil po jurčke šele popoldan zato sem vedno našel samo majhne jurčke za vlagati.Danes pa nisem šel in upam da bom jutri zjutraj našel tudi kaj večjih jurčkov.

lp
MIČO

grajbos

Evo, obljubljene slike od včerajšnjega uspešnega gobarjenja.

Maneken...

...še od blizu.

tasi

Ne vem zakaj jih ne morem sem gor spravit-slikce mislim.
Nabirala sem na višini 700m. Mešani gozd in iglasti tudi. :o

tdk

Se mi kar malo sline cedijo,ko gledam te slike jurčkov:))malo heca.

Bil v gozdu v soboto,našel precej lisičk,dva zelo lepa jurčka(po res dolgem času) in eno veliko vrečko marel.
Danes po službi spet gobaril oz. dežnikaril:);jurčka nobenega,za eno srednje veliko skledo lisičk...zato pa polna košara in polna velika vrečka marel;bi bilo še več,pa nisem imel kam za zlagat...pogrešam pa seveda jurčke;je pa veliko betov od marel,pa včeraj je moglo biti kar pestro v gozdu glede na stanje in predvsem pobrcane gobe,kar me daleč najbolj jezi v gozdu.

lp tdk

p.s.Za večerjo bodo pa seveda marele...se meni,ženi in hčerkama že cedijo sline:)

Martin

Pozdrav vsem gobarjem in gobarkam,

ponovno se javljam po dolgem času (težave z internetom). Vidim, da vsi vztrajno gobarite. Jurčki v tem času lepo rastejo. Tudi sam sem v tem času imel kar nekaj lepih ber. Danes pa sem našel tudi pri nas lepe jurčke in veliko kozjenogih mesnatovcev. Prilagam nekaj slik, da se vam bodo sline cedile.

Slika 1: 16. 9. 2009
Slika 2: 19. 9. 2009
Slika 3: 20. 9. 2009
Slika 4: 21. 9. 2009

kepa

Tudi jaz nabiram, klasiko,marele, lisičke, jurčki včeraj mladi pet kom. itd. Gobarjev tudi pri nas, kljub trgatvam dosti. Je pa res pločevink, plastenk, cigaretnih škatel, celo ovojev od tablet itd. Med sabo  včasih gobarji tudi pokletamo in ugotavljam, da bi morali v gozdu ,vsaj tam kjer so večji parkirni prostori nastavljati zabojnike ali nekaj podobnega. Mogoče pa bi le kdo namesto v gozdu odvrgel svoj "TOVOR" v smeti.
Tudi prvi kostanj sem nabrala cca kilo.In zdaj bo še slabše, ko bomo poleg gobarjev srečevali še ljudi, ki kar v jupol kante nabirajo več kg kostanja. Itak je boljše če nabereš kostanj za sproti, je neprimerno bolj dober. Pri nas se pripravljajo na kontrole, kaj in koliko nabiramo. Pa čeprav nasplošno ljudje ne maramo kontrol, bo ta dobrošla. Pa vsem dosti uspeha pri gogarjenju

MIČO

Zdravo

Kot sem že včeraj predvideval sem imel danes najbolj uspešen dan za jurčke letos.

lp
MIČO

rene

Martin pozdravljen,kje pa si nabiral te lepotce?

Martin

Pozdravljeni,

vse te lepotce sva z Martinom nabrala na Pohorju, edino iz zadnje slike so nabrani v naših gozdovih (Šentilj). Tam sva našla veliko več kozjenogih mesnatovcev kot jurčkov. Lepe bere so bile. Martin pa je ravno zdaj spet na Pohorju - strasten gobar.  :)

Lp,
Metka