Gobarjenje danes

Začel/a Fiat007, 13 Avgust 2009, 21:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

Zdravo Pohorc

Ja letos sem jih nabral tam nekje blizu 10 kg.Sicer pa jih imam sam dovolj kakšnih 2kg v skrinji in malo v kisu.Vse kar je več pa dam sorodnikom in kolegom.

ps
če jurčke narežeš in jih zamrzneš brez blanširanja je okus veliko boljši

lp
MIČO

kukmak

Lp!

Danes sem šel spet mal v gozd in našel nekaj jurčkov, lisičk in cigančkov.

Slike današnje bere:

http://www.speedyshare.com/624985761.html

rene

Kukmak zelo lepe gobe,me pa zanima na kateri višini si nabiral?

kukmak

Lp!

Nabiral sem  v Šentvidu nad Ljubljano približno 300m.n.v!!!

Lp Jernej

tasi

Tudi meni se je včeraj nasmehnila gobarska sreča. 60kom v eni uri. Škoda ker nimam slikc.
Koonnččnnoo!!!!!!!!!  ;D

rene

Tasi,kje si nabirala na pohorju?

počasna

;) danes sem kljub prehladu šla na en kratki sprehod na Pohorje, pa sn kuj pri drugem stebru (mislim, ni več stebrov) našla pet jurčkov, eno marelo in nekaj lisičk ... torej se je začelo tudi spodaj  :)

rene

Ravno kar prišel iz gozda.Na pohorju nabral malo več kot košaro in pol.

meganboj

tudi jas sem imel danes srečo na pohorju

sem pa našel kar veliko kostanjevk
lp

počasna

Lepo, samo ...  >:( a nožeka si doma pozabo?

meganboj

nožek je na začetku bil pol pa ga je ena gobica pojedla-nekje sem ga izgubil

grajbos

A ni to malo več kot pa 2 kg?  :)

Mi2 z mojo sma imela včera tudi optimalni gobarski dan, sami zdravi, lepi, manjši in veliki jurčki. Vsega skupaj cca 3 kg jurčkov. Več kot dovolj za dobro uro gobarjenja.
Naj povem le to, da sva gobarila na okrog 400m.n.v.

Slike sledijo, ko pridem domov (nimam kabla zraven).

Pohorja sem se pa začel na veliko izogibat...

rene

Grajbos zakaj pa si se začel pohorja na veliko izogibaTič Mogoče pa jih je več nabiralo pa so nabrali tolko gob.

grajbos

Saj ne da se ga na veliko izogibam, vendar so mi ljubši tereni tisti, kjer ni toliko ljudi. Kjer ni tiste podzavestne gobarske tekmovalnosti. "Moram prit prej, kot ostali." Potem pa če je kdo v gozdu, nezavedno veliko hitreje hodiš in iščeš gobe. Pa da ne omenjam dretja vsepovprek... In prevrženih ali zbrcanih polstenk, golobic...
Tam kjer sem pa zadnje čase začel nabirat gobe, pa ni ljudi. Ni razlike, če grem v gozd zjutraj, zvečer, v nedeljo ali sredo. Iščem lahko sproščeno, brez da bi se zaletaval v druge gobarje.
Na Pohorju je pa težko najt tak predel. Pozno spomladi in poleti ni panike, grem z veseljem v pohorske šume, sedaj v jesenskem času pa je na Pohorju več ljudi kot pa na kakem koncertu.

tasi

No včeraj je bilo število jurčkov nekaj čez 100. Nabiram na Kamniškem koncu.
Evo nekaj slikc.
A kdo ve a se na Jelovici tudi že kaj dogaja?  laugh