Gobarjenje danes

Začel/a Fiat007, 13 Avgust 2009, 21:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

tdk

Danes zopet samo lisičke;na Goričkem jurčki očitno še ne ratejo....

lp tdk

rene

Vsekakor upam,da bo ta dež ki naj bi prišel jutri dodobra namočil naše prelepe gozdove, imam pa še eno vprašanje:pri kateri temperaturi goba neha rast?

MIČO

Tudi danes sem domov prinesel jurčke vendar nekaj manj kot včeraj .Sem pa našel zelo lepo marelo.

ps
tam kjer jaz nabiram gobe sem lansko leto zadnje jurčke našel 22.9 in po tem datumu niso več rasli,temperatura pa je bila pod 10 stopinj.Sem pa našel turke ko je že zmrzovalo in domačini pravijo da so jurčke nabirali tudi ko je bilo že zasneženo.

kepa

Tudi jaz imam podobno bero, turke, lisičke.... in enega velikega jurčka popolnoma zdravega, primern za sušit,  smo ga prej razrezali kot poslikali.

spacko

#79
Tudi sam rad nabiram gobe.Ampak ta slika me pa bega.Dobu sem po po mailu.

Kaj takega še nisem vidu.

medica

@spacko: fotomontaža! Če bo šlo tako naprej s to tehniko čez deset let res ne bomo več ločili med resnično sliko in fotomontažo... :-\

rene

Ja res je fotomontaža,poglejte tudi druge gobe na mizi, vsem en del klobuka manjka na enakem mestu.

Capi

Pozdravljeni,
Danes sem tudi šel malce pogledat v gozd in našel tri lepe marele, nekaj lisičk in 24 jurčkov. Vse sem našel na višini 700 mnm višine, ko sem bil višje približno na 1100 ni bilo nič razen lisičk.

Lp. Capi.

rene

Capi kje pa si nabiral? Da ne bom meu lažnega upanja,da je blo to na pohorju.

Capi

Zdravo Rene,
jurčke nabiram v Črni na Koroškem, ker sem iz teh koncev doma.
Ženini starši so iz Slovenskih Konjic in so bolj na tekočem kaj se dogaja na pohorju. Pravijo, da so jurčki že na Rogli in sicer na pesku ter na Skomarskem koncu.

LP. Capi.

rene

Pozdrav tudi iz moje strani capi, bi lahko vprašal v kakem obsegu rastejo jurčki na pesku,ker sem doma iz maribora natančneje iz radvanja pod pohorjem pa se mi ne splača it gor na pesek samo za 4 jurčke.

MIČO

#86
Zdravo

Tudi danes popoldan sem bil v gozdu in nabral polno košaro jurčkov - nabiral pa sem na 1100 in 1300 mnm

lp
MIČO

Capi

Pozdravljeni,

Rene žal ti ne morem povedati kaj več kot to kar so mi povedali ženini starši.
V novicah je bilo baje objavljeno, da se je ena gobarka izgubila in da je prejšnji teden eden izmed gobarjev nabral 168 jurčkov prav v gozdovih na Rogli. Če je res ne vem, vendar bi verjel saj njena starša vesta, da midva redno gobariva in se glede tega (vsaj mislim) nebi hecala.

Midva sva danes od poltreh do petih skočila malce v gozd in bila zelo zadovoljna. Nabrala sva 33 jurčkov in nekaj lisičk. Vsi jurčki pa so bili veliki od 6 do 12 cm - ravno pravšnji. Jutri bova poskusila gobariti nekoliko višje in sicer na višini 1100mnm.

Lp. Capi.


tdk

Na Goričkem vsaj z moje strani klasika;danes spet zelo solidna bera lisičk...jurčka pa nobenega.
Ne vem;upam da bodo jurčki rasli tudi pri nas...še letos:))

lp tdk

rene

CAPI lepa bera bi mogoče lahko še kakšno fotografijo dal zraven? Jas pa na žalost čez teden nimam časa zato bom verejtno odšel po gobe v petek ali pa čez vikend.Je v gozdu dovolj vlažno,glede na to da je deževalo mislim,da je.Pa lep pozdrav.