Slika gobice

Začel/a jevnac12, 06 Oktober 2007, 10:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

jevnac12

Med zaščitenimi gobami sem naletel na Švedsko polževko (Hygróphorus camarophýllus), katere slike nikjer ne najdem.

Za pomoč v naprej hvala

IJ


jevnac12

Pogledal sem obe strani. Na prvi strani (agraria) je prikazana H. caprinus in ker tudi pod sinonimom ni navedena H. camarophyllus ne vem če gre za isto gobico.

Na drugi strani (wwwuser) pa je prikazana H. camarophyllus kot črno bela slikca z opisom v pdf formatu. Mimogrede, ta gobica se morfološko precej razlikuje od H. caprinus na prvi strani.

V čem je težava. Predvidevam, da so gobice, katerih slikc ni na slovenskih internetnih straneh, dokaj redke in jih povprečen gobar, kot sem jaz verjetno nikdar ne bom našel. A kaj če jo le najdem, pošljem slikco na kakšen forum, zagleda jo nek prizadeven gobarski strokovnjak in že sem v d..... (džemu, da ne bo mislil kdo kaj drugega).

Za zabavo se ukvarjam s programiranjem v Visual basicu in sem si ustvaril nekaj gobjih podatkovnih zbirk, katere lahko preglejujem po različnih kriterijih.  Ena od teh tudi zbirka zaščitenih gob, skupaj z dosegljivimi opisi in slikcami.

Prav zato želim pridobiti relativno dobre slikce. To vam pišem zato, da me nebi imeli za nekoga, ki dlakocepi.

Za odgovor se vam zahvaljujem in prosim za pomoč še v naprej.

Pripominjam, da je meni podobnih kar nekaj gobarjev.

lp IJ

jernej

Na tej strani boste našli lepše slike te vrste: http://users.skynet.be/bs133881/champis/hygrophorus_camarophyllus_(yd)_1.htm .

Lep pozdrav,
jernej

jevnac12

Lepa slika lepe polževke. Najlepša hvala, Jernej.

lp Nace