Pholiota Adiposa

Začel/a Banditbanger, 25 Junij 2024, 21:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

Banditbanger

No, prva runda pholiote adipose oz. sluzastega ostrigarja je lepo uspela.

Kljub temu, da je na tej strani navedena kot neužitna, je dobrega okusa in tudi drugače po svetu kar pogosto gojena goba. Substrat sem uporabil enak kot za šitake (hrastova žagovina in otrobi). Traja pa kar dolgo, da zraste, najprej kak mesec prerašča, potem pa tudi traja več kot teden dni da požene.

Precej krhka goba, rada se zlomi (klobuk), pa oranžno-rjavo obarva prste.

Slike so na naši fb strani - zaradi omejitev glede končnice in velikosti se mi jih ni dalo nalagati.

https://www.facebook.com/100076669527330/posts/pfbid0WaJkyxVc1qVBdiiJtgA4Rk32v8upoVQ7UUuh8xuvmY43vuP3FVyzXEt6KrxRHjFel/
Podgobnik gobe

podgobnik.eu

Gregor

Ena vasih slik z FB:

Aholiota_adiposa.jpg

Banditbanger

Super - tam lahko kar s telefona dodam, tukaj mi pa ne pusti (končnica, velikost).

Danes bomo inokulirali novo serijo, nekaj modrih ostrigarjev, nekaj šitak in sluzaste luskinarje. Prva runda slednjih je šla večinoma po restavracijah za pokušino in testiranje, odzivi so zelo pozitivni.

Imam še veliko vrst gob, ki jih moram preizkusiti, a je treba vsako posebej "naštudirati". Najbolj enostavni so ostrigarji in bradovci, vse ostalo je pa bolj ali manj delikatno. Šitake so kar hvaležne, če pustim ob strani tiste mesece in mesece zorenja.
Podgobnik gobe

podgobnik.eu