Puding s koščki govedine, zelenjavo in gobicami

Začel/a klavir, 28 December 2018, 22:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Malo drugačna jed za praznične dni, ker zahteva malce več časa za pripravo, a brez skrbi, dela je za manj kot uro, le kuha se dolgo... Uporabne so praktično vse vrste gob, mi smo uporabili zimske panjevke iz zdajšnje sezone...



Sestavine:

Testo:

35dag moke z malo suhega kvasa
Kozarček belega olja
Sol, poper
Voda po potrebi

Nadev:

35 dag govedine
Korenje
Por
Zelena
Paradižnik
Čebula, česen
25 dag gob
Sol, poper

Preliv:
2 deci temnega piva
Malo worchesterske omake

Iz omenjenih sestavin zamesimo testo, ga na tanko razvaljamo in izrežemo krog s premerom kakšnih 30 cm, preostalo testo uporabimo za pokrov. Obložimo rahlo namaščeno skledo primerne velikosti in pričnemo z nadevom, ki ga predhodno dobro premešamo iz vseh sestavin ter preliva. Posodo pokrijemo z ostankom testa. S folijo za živila ovijemo skledo in jo prestavimo v večjo posodo tako, da se ne dotika dna, za kar uporabimo manjši podstavek. V posodo nalijemo kakšne štiri prste vode ter vse skupaj prekrijemo s pokrovom.



Kuhamo najmanj tri ure, voda naj le rahlo vre, vsake toliko je potrebno preveriti raven vode. S kuhanega pudinga odstranimo folijo, prekrijemo s krožnikom in obrnemo. V kolikor smo delali vse pravilno, bi izdelek moral ostati v enem kosu.



Zraven se prileže kakšna solata, v tem času morda francoska. Pa dober tek!


gusar76