previdno po gobe

Začel/a ROGLA, 18 Julij 2011, 14:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

ROGLA

Lani nadzorniki niso napisali nobene kazni, so pa izrekli več kot 70 opozoril.
V Triglavskem narodnem parku previdno pri nabiranju gob. Nadzorniki bodo poostrili kontrolo , med gobarji najbolj priljubljenih gozdovih. Nadzori bodo nenapovedani. Največ kršitev je sicer na Pokljuki, Mežakli ter v Bohinju in Radovni, najpogostejše pa so prevelika količina nabranih gob - dovoljena sta dva kilograma, nabiranje teh v neprimerno embalažo, neočiščene gobe in poškodovanja rastišč z brskanjem. Kazen je dobrih 200€ - v primeru kršitve zakona o TNP-ju, ki v osrednjem območju prepoveduje nabiranje gob, pa je ta od tisoč do štiri tisoč evrov.

gobarja

na pokljuki so lansko leto zelo veliko vstavlal letos nism videl se nikogar no aj saj zakaj pa bi stal saj an Pokljuki gob ni še grgr grem pa jutri pogledat ce bo kaj srece :)

Nagi Bator

Saj ne da se ne strinjam z nadzorom, ampak naj se raje posvetijo bedakom, ki norijo skozi gozdove s krosarji ter vsaj nekaj nadzora nad gozdarji, za katerimi ostane gozd popolnoma devastiran, ko poharajo skozenj, tudi ne bi skodilo.

Branislav

Strinjam se z Nagi Batorjem glede vožnje z motorji in kolesi po brezpotju.Vsi, ki boste hodili po Pohorju POZOR, za vsak slučaj bodite v bližina kakšnega drevesa ,da vas ne povozijo.

Veliko gobarskih užitkov Branislav