kostanjevke

Začel/a poldek2, 17 September 2009, 12:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

kdaj za?nejo rasti kostanjevke

septembra
7 (100%)
oktobra
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 7

poldek2

Ja vprašal bi če je kdo že naletel na kostanjevke, ki ponavadi začnejo rastib sebtembra. Lep pozdrav!

medica

Kostanjevk letos še nisem zasledil, tudi v višjih legah ne.

slavko

Včeraj sem prejel fotografije gob iz Duha na Ostrem vrhu, to je tik ob Avstrijski meji, višina približno 600m.

Med fotografiranimi gobami so bile tudi kostanjaste polstenke (Xerocomus badius) ali kostanjevke.

Lep pozdrav,
Slavko

dennis

Danes na okoli 800 m višine na Pohorju sem jih kar nekaj nabral,precej je bilo tudi že starih,rastejo že vsaj 14 dni...

Lep pozdrav!

Lojze07

Prve kostanjevke sem letos nabral 6. septembra - na Pohorju; in od takrat vsakič, ko grem v gozd.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Matevž

Zanima me, kako se kostanjevke obnesejo zamrznjene? So pri tem kake ovire?
Najlepša hvala za odgovor in prijetno gobarjenje vsem!  :)

slavko

Kostanjaste polstenke (Xerocomus badius) ali kostanjevke so primerne za zmrzovanje. Do tri mesece sveže, dalj časa, če so predhodno blanšiarne ali dušene.

Lep pozdrav,
Slavko

Matevž

Najlepša hvala za odgovor.

medica

Kostanjevka je odlična goba! Super se obnese na žaru narezana na koščke, lahko jo vlagamo, zamrznemo... 

JANEZ L

Lp!

Pri nas že rasejo, sicer jih ni veliko a se jih dobi. Spomnim pa se, da ko sem še gobal z očetom jih je bilo dosti več kot zadnja leta.

Se pa strinjam, da je kulinarično zelo uporabna goba.

Lovski zdravo
Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

Grega

Na mestih kjer jaz nabiram jih je zelo veliko, danes npr sem jih nabra okoli 40. Sicer niso ravno velike vendar so ponavadi kar dobro ohranjene in malokrat črvive :)