Gobarjenje 2024

Začel/a klavir, 08 Januar 2024, 19:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

popaj

A na Jančah se kaj dogaja? Kdo ve?

gobec

Ali mi lahko prosim nekdo pojasni,kako se naložijo slike na portal

Hvala

grgr

Citat od: klincpagobe dne 23 September 2024, 09:39Je slučajno kdo probal dati panirane marele v skrinjo in potem kasneje ocreti?
Jaz jih blanširam, saj so mi dobre (tudi) z jajci in/ali smetano.
Moja tašča pa daje v skrinjo panirane, pooolno jih ima vsako leto in jemo jih take do pomladi. Niso presežek, so pa povsem OK.

klavir

Za nalaganje slik si lahko pomagate s tranjo imgbb... Tako delam jaz...

kobanc

Citat od: gobec dne 27 September 2024, 09:15Ali mi lahko prosim nekdo pojasni,kako se naložijo slike na portal

Hvala
Najprej fotografije uredim s https://convertio.co/, potem v PhotoScape zmanjšam velikost fotografij na 1000 px ali manj. Potem jih naložim.
Sem že pred časom opozarjal, da je tu postopek nalaganja kompliciran, pa je zato verjetno manj objav. Razen, če sem sam izbral težji postopek?

everton

današnja bera jurčkov...

Ta Pravi Gobar

Everton že leta razmišljam da bi se preselil v tvoje kraje zaradi Borovih gobanov, Posočje, Kobarid, Tolmin, Bovec ... To je res lepa bera.  Tu Dravsko polje smo nabrali včeraj nekaj kg lepih Borovih glivcev, tri jesenske gobane na enem mestu v mahu in pa marele so vsepovsod. Tako včeraj kosilo omaka iz glivcev, pire krompir, kumare solata - enkratno.  Seveda zrezki zraven niso manjkali - ocvrte marele  :tongue:  Zanimivo in se za zamislit, ravno v poročilih na radiu SLO on 7. uri jutranja kronika - od leta 1970 smo v Sloveniji pozidali polovico vseh kmetijskih površin ... Moja teorija o segrevanju planeta samo zaradi pozidave ki se na soncu lepo žge skozi mesece leta desetletja stoletja je potrjena.

Triglav

Prava gobarska sezona je na našem Gorenjskem koncu v polnem teku

everton

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 29 September 2024, 07:35Everton že leta razmišljam da bi se preselil v tvoje kraje zaradi Borovih gobanov, Posočje, Kobarid, Tolmin, Bovec ... To je res lepa bera.  Tu Dravsko polje smo nabrali včeraj nekaj kg lepih Borovih glivcev, tri jesenske gobane na enem mestu v mahu in pa marele so vsepovsod. Tako včeraj kosilo omaka iz glivcev, pire krompir, kumare solata - enkratno.  Seveda zrezki zraven niso manjkali - ocvrte marele  :tongue:  Zanimivo in se za zamislit, ravno v poročilih na radiu SLO on 7. uri jutranja kronika - od leta 1970 smo v Sloveniji pozidali polovico vseh kmetijskih površin ... Moja teorija o segrevanju planeta samo zaradi pozidave ki se na soncu lepo žge skozi mesece leta desetletja stoletja je potrjena.

Misliš resno?Če prideš,boš huda konkurenca.Teran je lepši pri vas.Tukaj je bolj strmo,zato se je treba bolj matrat.

kobanc

"od leta 1970 smo v Sloveniji pozidali polovico vseh kmetijskih površin"

Res je pozidano precej polj in travnikov, predvsem z industrijskimi conami in trgovskimi centri, pa vendar, a ni ta podatek malo sumljiv. Nekje sem zasledil, da je v Sloveniji pozidano samo dobre 4% ozemlja. Pa to ni vse na kmetijskih površinah.
Glede gob, me veseli, da jih nekateri pridno nabirate in nam pokažete lepe primerke. Ta teden je pri meni samo obilje marel, ostalo bolj slabo, oziroma predvsem gobe, ki jih ne pobiram (gljivci, dedki, travniški kukmaki,...).

Ta Pravi Gobar

Everton, če si pa ZAKON vsa leta. Ko pri meni še nič ni, ti nabiraš na veliko. Ko je pri meni že vse mimo, ti še več ko mesec pozneje same najlepše objavljaš. Mislim december pa take, ne ...  Verjamem kar daš gor vse, zanesljiv si ... Enako Triglav.  Čestitam za dobre place, res.  In kot je ravno napisal Kobanc, tu pri nas samo marel polno, Borovi glivci so lepi ... neke bolj čudne gobe, par sort, pri vas pa obljubljena dežela.  Haloze so drugače tudi zvečine zelo strme, enako ... Žal EMŠO deluje in strmine so vsako naslednje leto precej strmejše, kaj češ ... Ne vem ali se Pohorje v sredini divje dviga skozi leta ali se pobočja usipavajo, pa je spet vsako leto bolj strmo, nekaj od tega bo 100 %  :grin:   Bil sem huda konkurenca (100 %), ampak ura teče ... Sem pa danes videl Slovenj Gradec 500 m nmv 7  (sedem) velikih košar polnih ena starejša ženska nabrala predvčerajšnjim sama vse, 5 velikih košar polnih jurčkov, ena velikih lisičk in seveda ena marel.  Mislim KLICAJ, ne ... !

everton

#101
Ta Pravi Gobar, hvala za lepe besede.Tudi meni se že pozna EMŠO,vendar se trudim in uživam.Je pa res,da pri nas niso velike površine kot pri vas,zato je mogoče malo lažje.Lep pozdrav in veliko gobarskih užitkov vam želim.

Janc

Pozdravljeni
Kakšna je kaj situacija na pohurju?Bil pred tremi dnevi nad Selnico ob Dravi caa 600M in katastrofa nič od ničesa.Potem na cirka 300M nadmorske našel par marel.

kobanc

Citat od: Janc dne 01 Oktober 2024, 13:32Pozdravljeni
Kakšna je kaj situacija na pohurju?Bil pred tremi dnevi nad Selnico ob Dravi caa 600M in katastrofa nič od ničesa.Potem na cirka 300M nadmorske našel par marel.
Včeraj in danes kar pestro. In to na dveh placih, kjer že leta nisem našel nič. Na cca 500 do 700m. Drugje prazno.
Na sliki današnja bera.

Ta Pravi Gobar

Koooooončno kar pestro, res ...