Citat od: yyyeb dne 30 September 2017, 11:18Pozdrav. Vem, da se o okusu ne debatira ampak vseeno me muči in moram. Včeraj sem jeden rižoto z užitnimi sirovkami. Na isti način pripravljam tudi z jurčki ali mešanimi. Moram povedat,d aje bla rižota totalno zanič. Stran vržena goba, izgleda, da ni vsaka dobra na vse načine. Ista rižota je z jurči zelo okusna. Zanima, me če mislite, d abi ble same lupljivke ali same polstenke bolj okusne v rižoti glede na to, da so sorodnice gobanom? Da ne bo pomote, sirovke so mi dobre pečene in mešane.Pozdrav! Se popolnoma strinjam, da ni vsaka goba dobra za vse jedi. Lupljivke in polstenke so sicer sorodnice gob, ampak imata precej drugačen okus in teksturo, kar lahko vpliva na rižoto. Lupljivke so po mojem mnenju bolj nežne in bi lahko bile okusne v rižoti, saj ne preveč prevzamejo okusa. Polstenke pa so bolj mesnate, kar mogoče malo premočno izstopa v takšnem jedu, sploh če jih kombiniraš z nečim nežnejšim. Ampak na koncu je vse stvar okusa! Se strinjam, da so jurčki zakon v rižoti.