Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.
Prikaži objave MeniCitat od: slavko dne 23 September 2020, 09:58
Na posnetkih je lovkasta mrežnica.
Lep pozdrav,
Slavko
Citat od: slavko dne 16 September 2020, 10:56
klemenflor #209, ko ste gobana prekuhali, ga lahko uporabite za karkoli, saj je postal užiten. Načeloma bi ga lahko tudi posušili.
Lep pozdrav,
Slavko
Citat od: slavko dne 15 September 2020, 08:12
Na posnetkih je žametasti goban. Pogojno užitno pri opisu gob pomeni, da je v surovem stanju strupena, prekuhana pa je užitna. Termična obdelava uniči strupe, ki so termolabilni.
Gobo je torej pred uporabo treba bodisi prekuhati ali prepražiti. Svetujem vam, da gobo narežete na čim tanjše kose, saj bo potem toplota uničila strupe v krajšem času. Če boste gobe vlagali, bodo verjetno gobe imele večje kose, zato je treba čas kuhanja počelati, da vrejo vsaj 10 - 15 minut. Priporočam, da vodo odlijete, ker snovi v gobah vodo obarvajo.
Lep pozdrav,
Slavko
Stran je bila ustvarjena v 0.040 sekundah z 18 poizvedbami.