Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - Izolanka

#1
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2020
29 Oktober 2020, 17:14
Pozdravljen Slavko,

hvala za hiter odgovor. Potem jih lahko mirne duše pojemo  :). Se mi je a zdelo res čudno.

Žal pa ne vidim slik, ki ste jih poslali.

Lep pozdrav, Eva
#2
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2020
29 Oktober 2020, 16:01
Pozdravljeni, prosim za pomoč pri določitvi sirovke. Že leta jih nabiram in nikoli še nisem naletela na tak čuden pojav kot danes. Nabiram jih na istem rastišču. Nekatere danes so ob prerezu imele normalno oranžen mleček (enako velja za poškodovane dele). Nekatere izmed njih pa so se čez par minutk obarvale vijolično (tudi poškodovani deli na trosovnici so vijolični). Naj povem da vse zgledajo enako. Oboje imajo na primer od polže obgrižene dele, ki so pomodreli, mleček je pri vseh (sprva) oranžen, klobuki se enaki... Na sliki Sirovka 2 se na sveže odrezanem delu lepo vidi, da je oranžen mleček, čeprav je na prej odrezanem delu vijolično obarvan. Je ta vijolična sirovka samo neka podvrsta sirovke? Hvala za vse odgovore.
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
03 September 2015, 11:19
Kje pa si nabiral Stane Dolanc?
#4
Zanimivo za prečitat :). Saj jaz poznam modrikasto golobico in zelenkasto (tisto s belimi pikicami). Zanima me prav za to lešnikovo golobico ali ji je kaka "pekoča" na las podobna in je potrebno pazit na kak poseben detajl.
#5
Kolikor jaz vidim ima cigančke, lisičke in lešnikovo golobico :). Pri slednji bi imela jaz eno vprašanje - veliko jih vidim na Pokljuki, ma nisem sigurna za jih pobirat. Je kaka strupena v podobni barvi?
#6
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
01 September 2015, 14:15
V nedeljo smo šli pogledat v Brkine (Primorska) in že dejstvo, da ob cesti ni bilo vozil z ITA registracijo pove vse... (drugače zgleda podobno kot na Pokljuki - kar se gužve tiče mislim).
Sicer smo vseeno našli enega jurčka (še na travniku pred gozdom), nekaj marel in par golobic. Ravno za nas 3 za kosilo. V gozdu popolna suša. Tako da upam, da bo zdaj ta dež, ki je napovedan za ta vikend, malo poživil dogajanje v gozdu tudi pri nas. :)
#7
Juf, to je pa niso neke pozitivne novice s Pokljuke
#8
Prejšnji vikend sem bila na štajerskem in razen par lisičk in kar nekaj golobic ni bilo ničesar v gozdu... niti nepoznanih. Ta vikend se bomo verjetno malo sprehodili po Brkinih... potem pa upam, da bo Jože javil kake pozitivne novice iz Pokljuke :D
#9
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
28 Avgust 2015, 07:46
Hvala leamarija za zanimiv recept.  :D
Meni so sicer najboljše pohane, moj dragi prisega na pečene na žaru...
Če nam bo letos sezona naklonjena, pa sprobam še tole. :D

#10
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
27 Avgust 2015, 14:37
Kako pa delaš marele v solati?
#11
Je že kaj novega iz Pokljuke in okolice? :)