Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - gobar85

#1
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2013
17 Julij 2013, 19:19
Hvala za odgovor. Ko sva nabirala sva bila oba vesela "jurčkov". Šele doma sva se spomnila, da mogoče obstaja goba podobna jurčkom, ki pa to ni. Vse, kar obreževa vedno odneseva nazaj v gozd. Nisva pohlepna, ampak do sedaj sva vedno našla 2 ali 3 v celem dnevu, tole je bilo prav noro... Kamorkoli sva se obrnila je nekaj rastlo. Res pa je, da je bil teren tak, da sva šla po vseh štirih in jih zato verjetno ni nobeden pobral. Za otroke pa ne bi nikoli dala nekaj za kar nisva prepričana, zato sva jih tudi ob obrezovanju ločila. Ampak nikoli se ne ve....


Hvala za odgovor, že razmišljava kaj gre v rižote in kaj v omlete.


Lep pozdrav!
#2
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2013
17 Julij 2013, 18:14
Pozdravljeni, danes sva s punco v cca v 1h najdla ogromno gob na majhnem področju cca 100m2, bilo jih je toliko, da si samo obrnil glavo in si videl drugo...pošiljam sliko nabranih gob, zanima me ali je vse užitno? Skrbi me, da ni vmes kakšnega žolčastega grenivca ali še kaj hujšega. Boljše slike žal ni, to je bilo slikano ko sva jih spakirala v prtljažnik, sedaj so že narezane...namenjene so tudi otrokom, zato bi rad čimprejšnji in čimbolj zanesljiv odg.

    hvala.