Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - domen

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
07 September 2013, 14:30
lep pozdrav,

Danes sem gobaril na pohorju z mojo matero. Gobe so in kar mnozično poganjajo na določenih predelih :). Po 6 urah gobarjenja sma nabrala vsak okrog 2kg, mogoče malenkost več :). Vse gobe so bile odrezane tako ,da je del gobe ostal v zemlji, tako kot se spodobi. nabiral pa sem na nadmorski višini od 800 do nekje 1000m.
v gozdu sma pustila kar nekaj  starih gob, da bo ostalo tudi nekaj za trose, če jih nebo kdo drug pobral seveda.
glede na pričakovanja sem pričakoval dosti manj gob, in sem bil prijetno presenečen.
V kratkem bom tudi naložil nekaj današnjih fotografij.
Čez kak teden po dežju pa bodo vrjetno še bolj rastle in takrat se bo začela tista prava sezona :)

Lep pozdrav in veliko užitkov ob nabiranju.
#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
30 Avgust 2013, 14:18
Zdravo,

Danes sem gobaril na pohorju na nadmorski višini okrog 800-1000m. Jurčkov še zaenkrat ni bilo videt, sem pa opazil nekaj ostalih gob. Mislim da, bodo pognali jurčki proti koncu naslednjega tedna, če bo dovolj sonca.

LP
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
27 Avgust 2013, 17:13
Citat od: Martin dne 27 Avgust 2013, 16:41
;D

Domen pozdravljen med nami- :P kateri del pohorja si gobaril jaz še g od gobe nisem videl.  :-\

gobaril sem proti arehu, blizu planice  :)
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
27 Avgust 2013, 16:20
Pozdravljeni,

Sem nov na tem forumu in bi rad dodal, da sem bil pred 2 tednoma na pohorju par dni po tistem rahlem dežju. bil sem na nadmorski višini okrog 1000m. V gozdu sem bil uro in pol in sem videl okrog 10 užitnih golobic (Rússula cyanoxántha- modrikasta golobica), ampak jih nisem pobral, ker nabiram pretežno jurčke, lisičke čeprav so te golobice zelo dobre pečene. bil sem na mojih terenih na pohorju še prejšnji teden, in sem tud videl nekaj golobic tudi tistih rdečih. Zato ne razumem da drugi gobarji kaj ste gobarili na pohorju niste videli niti ene gobe. Res pa je da je bil gozd zelo suh in sem bil prav presenečen da sem naletel na nekaj gob. Glede na stanje vremena zaj bodo pa pomoje pognale gobe konec ali naslednji teden. V petek grem preverit situacijo na pohorje in vam sporocim stanje  :) .

LP , Domen