Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - rh-

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
29 September 2012, 18:07
Spremljam že nekaj časa ta forum, pa me moti predvsem ena stvar, in sicer ta, da se posamezniki (nekateri konkretno izstopajo) na vse pretege trudijo s hvaljenjem o tem, koliko gob odnesejo iz gozda. Da bi pa vsaj približno spoštovali predpise, to pa ne.
Če že kdo odnese toliko gob, naj bo vsaj tiho, ne pa da se še na vsa usta šopiri.

Nekdo je nekje napisal, da mu je policaj napisal kazen, ker je KUPIL veš kot dve kili gob na tržnici in ni imel računa od branjevke. Če bi bil policaj fer, bi šel do tiste branjevke/prodajalke(ca) gob in njej izstavil kazen za prekomerno pobiranje gob.

Ker tole, kar zadnje čase opažam v naših gozdovih, presega vse meje dobrega okusa. Tu mislim predvsem na nabiranje gob z vrečkami, metanje pločevink, plastenk, ovitkov od čokoladic ipd. po gozdu, kajenje in odmetavanje ogorkov prosto po prešernu, da ne omenjam psov, ki prosto tekajo gore-dole-naokole in se zvokovno šopirijo ob srečanju s kakšnim avtohtonim gozdnim prebivalcem.

Ne vem, mnenja sem, da bi morala tudi gobarska društva v tem primeru ukrepat.

Lp.

edit:
Pozabil sem še omenit avtomobile s polnimi gajbicami gob v prtljažniku, lastniki avtomobilov pa še kar v gozdu...