Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - sajko

#1
Nabiranje gob / Odg: Katere gobe so to?
17 September 2012, 09:37
Živjo,
potreboval bi še eno strokovno mnenje. Na sprehodu po pašniku sem našel spodnje gobe. Po obliki in rastišču mislim da so travniški kukmaki oz šampinjoni, vendar imajo klobuček rahlo bolj luskast kot gojeni, pri katerih je čisto gladek. Starejši jih nabirajo, jaz pa se raje prepričam če tukaj :)
Zahvaljujem se vam za odgovor, Nejc.
#2
Nabiranje gob / Odg: Katere gobe so to?
14 September 2012, 22:55
Živjo,
ponovno imam eno vprašanje. Pri nabiranju oz. pri rezanju "jurčkov", me je pri nekaterih zmotila rdečkasto rjava barva na robu klobuka(2-3 mm), pri nabiranju po dežju so bili klobuki rahlo sluzasti. Če veste me zanima vrsta te gobe ki je na sliki(upam da se vidu dokaj dobro). Sam ugibam da bi lahko bila polstenka.
Poizkusil sem jih posebej skuhati, nato pa so postali nežno rožnati.

Hvala za odgovor !
#3
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2012
11 September 2012, 13:14
Živjo,
na jutranjem sprehodu ob gozdu sem našel naslednje gobe.Rasle so v blizu ene drugi, bilo pa jih je kar nekaj  Zanima me če mi lahko kdo pove imena(in mogoče uporabo če so užitni), sam sicer nisem prepričan zato sem jih pustil pri miru, vendar mislim, da gre za dve vrsti turkov.

hvala, lp