Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - krobnik

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
17 September 2012, 16:00
Kolega je v soboto našel tole v gozdu: http://instagram.com/p/Pl220ROqy4/
kar sem na hitro ocenil, da je Žvepleni lepoluknjičar, sedaj ga imam tudi doma in sem slikal še trosovnico


predvsem me zanima, če sem ga pravilno določil, ker to gobo vidim prvič v živo. Zraven pa me zanima kako je z užitnostjo, na tujih spletnih straneh sem bral, da občasno povzorča alergije, nekateri ljudje pa celo trdijo, da je neužiten, če raste na lesu iglavcev - predvsem me zanima ali je to kakšna gobarska bajka, ki ponavadi ne držijo :D
#2
Nabiranje gob / Odg: Katere vrste gob so to?
07 September 2012, 12:48
Bi rekel da je Žametasta podvihanka - http://www.gobe.si/Gobe/PaxillusAtrotomentosus

nisem pa determinator, tako da počakaj na kak bolj kredibilen odgovor
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
07 September 2012, 07:54
V sredo dopoldan sem se odpravil na ljubljanski Golovec, da preverim če že kaj raste in se mi splača iti kam ven, na boljša rastišča. Kljub temu, da že štiri leta živim v centru Ljubljane, sem tokrat šel prvič na Golovec (pohodi ob žici ne štejejo :)). Spoznavanje terena bi se lahko reklo. Presenečen sem bil nad gozdom, je lep in približno urejen mešan gozd. Sprva borov, brezov in kostanjev, na južno stran breze zamenjata bukev in hrast (okrog strelišča), na severno (pri Štepanjskem naselju) pa se pojavi več smreke. Podrast pa so večinoma borovnice ali nizka praprot. Gobe vedno nabiram s košaro in fotoaparatom v roki, tako da vas bom zdaj malce zasul.


pardon za količino besedila  :angel: