Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - mimimimi

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
22 Junij 2016, 19:22
Pozdravljeni. Danes preverjeno glede Dolenjske. Tudi tam se še ni pričelo. Najdejo se baje lisičke, pa tu pa tam kakšen jurček.
#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
05 November 2015, 17:09
Tinček ali je bilo kaj uspeha?
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
04 November 2015, 19:39
prav imate
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
04 November 2015, 17:34
Tinček, po mojih informacijah bi naj snežke rasle v Mačkovcih in Križevcih. Je pa baje zelo veliko gobarjev. Lepo bero vam želim.
#5
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
30 December 2013, 22:01
Ga. Anica, ali lahko zaupate kdaj je bila posneta fotografija?
#6
Nabiranje gob / Odg: Katare gobe so to?
26 December 2013, 20:31
Vsem obiskovalcev spleta želim prav lepe praznike in uspešno gobarsko sezono v letu 2014 :)
#7
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
20 Oktober 2013, 18:00
najdeš to in presežeš merila za inšpekcijo :)
#8
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
04 Oktober 2013, 21:35
bezen, le tako naprej, ta pravi goban za v lonec. Veliko sreče še naprej :)
#9
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2013
04 Oktober 2013, 21:19
izredno lepe kostanjevke. lp
#10
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2013
03 Oktober 2013, 22:37
žametni goban ima rdečo trosovnico in rdeči bet, med tem, ko ima kostanjevka rumeno trosovnico.
#11
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
29 September 2013, 18:38
Lep borov goban je to :)
#12
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
27 September 2013, 21:20
v.b. V omenjene kraje,kjer sem vam poročala, se splača vstrajati. V sredo preverjeno. Res malo več hoje, ampak se obrestuje. Zraven marel, se še res kaj drugega ogromno najde. Vstrajnost :)
#13
Kulinarika / Odg: Zametni goban, kaksen recept?
23 September 2013, 19:38
Kar vložite jih, ne bo vam žal. Iz mojih izkušen vam samo svetujem, da vlagajte pri malo večjih žametnih gobanih
samo glavice in mogoče, kak centimeter peclja (od glavice navzdol), ker so bolj trdi. Mladi so uporabni celi.
Nam so res zelo dobri. Pa dober tek. Še en nasvet, jaz vse kar vlagam od zelenjave do gobic, da vakum naredi svoje,
vse vroče kozarce, ko jih zaprem, obrnem navzdol, na pokrov čez noč, drugi dan pa obrnem. To je najbolj sigurno,
da pokrov deluje sigurno. Lepo bodite.
#14
Kulinarika / Odg: Zametni goban, kaksen recept?
23 September 2013, 17:19
Žametni goban je zelo okusen. Svetujem vam, vsaj jaz delam tako že dve leti, ko voda zavre, jih dam v vrelo vodo, ko začno vreti,
poberem sproti pene, ki se naberejo, pustim 5 minut, da vrejo, nato jih odcedim in v cedilki splahnem pod tekočo hladno vodo.
Hladne nato dam v vrečke in v skrinjo. To je vse. So pa zelo dobri tudi vloženi. Enako, prekuham na enak način, le da vodo solim.
Jih nadevam v kozarčke in prelijem s mešanico (1/3 razmerje voda, kis, še malo solim in dodam cel poper). So zelo okusni.
Pa dober tek.
#15
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
22 September 2013, 20:56
v.b. Ali se kaj dogaja na Dolenjskem? :)