Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - xmirko

#1
Nabiranje gob / Re: jurček s pekočim betom
10 September 2008, 14:37
Spoštovani Slavko,
že pri prebiranju starih postov sem najprej pomislil, da če ne kdo drug, mi bo najbrž odgovoril Slavko, ki je vedno pripravljen pomagati nepoznavalcem; najlepša hvala za hiter odgovor.

Po slikah je bila goba najbolj podobna žolčastemu grenivcu, čeprav okus ni bil grenak, ampak pekoč kot hudi feferon.
Odslej bom pri nabiranju gob previdnejši. Tudi na razstavo pridem, da izvem še kaj več iz prve roke.

Lep "gobarski pozdrav" in čim manj zarošenih očal vsem,
Mirko.



#2
Nabiranje gob / jurček s pekočim betom
10 September 2008, 12:55
Lep pozdrav!
Moja včerajšnja gobja bera je bila bolj klavrna; en odrasel dehidriran jurček z rahlo olesenelim betom. Vseeno sem ga dodal govejim zrezkom v zelenjavni omaki, v kateri je bila tudi paprika. Malo pred koncem kuhanja sem pri okušanju omake ugotovil pekoč okus, zato sem najprej posumil na papriko, ki bi lahko bila sorodnica feferona, vendar sem pri nadaljnem okušanju definitivno odkril pravega krivca. Pekoč je bil "?jurčkov?" bet, medtem ko je bil klobuk normalnega okusa.
Jed ni imela srečnega konca, zato je bila tudi tako pričakovana pohvala družinskih članov za moj ves trud račun brez krčmarja...
Mi lahko kdo prosim pove, kakšne vrste goba me je prelisičila in mi začinila včerajšnji dan?