Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - lisicka

#1
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
15 Oktober 2010, 08:29
Včeraj sem bila nad Besnico in pa na Lazah. Našla enega jurčka in več turkov ... samo je vse bolj suho. Lisičke pa so ble čudovite, ... sem tukaj našla recept za lisičke z kozicami,... tko da danes komaj čakam kosilo  :) :D :D :D
Lp, L
#2
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
13 Oktober 2010, 14:22
Citat od: Janko1 dne 11 Oktober 2010, 15:48
danes sem po nekaj dnevih odmora zopet šel pogledat za gobe (gobarim na črnem vrhu nad P.G.) in sem dobil precej kozjenogih mesnatovcev, sivih in rjavih zajčkov, črnomekinastih mraznic in eno celo lisičko. jurčka nobenega. očitno da se je za letos končala jurčkova sezona, ki je bila da jo ljudje ne pomnijo take. no ja, vsake stvari je enkrat konec. rastejo pa sedaj v velikem številu še rdeče mušnice, razne koprenke, tudi kolobarnice. nisem pa še zasledil tukaj zimsko in prsteno kolobarnico. samo pogubne kolobarnice je bilo mnogo. zanimivo, povsod je isto oz. podobno drevje, tudi podobna klima, nadm. viš. in kaj vem kaj še, pa bodo nekje gobe rastle drugje ne. verjetno zato, da je svet bolj pester.

lep pozdrav
janko

Čez viken sem šla nabirat kostanj, ... pa sem se ustavila še na Lazah za gobami, ... našla 8 prelepih (resnično takih primerkov letos še nisem našla) jurčkov, zraven pa še nekaj turkov in kar nekaj lisičk :):):) Tako, da bom ponovila ta vikend.
Nej pa samo omenim, da sem lani konec novembra našla cca. 5 jurčkov, ... so bili sicer že zmrznjeni, tako da so samo romali v skrinjo :):)

Lp, L
#3
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
29 September 2010, 13:08
Včeraj sem bila pri Grosuplju, ... bera izredno dobra, klub temu da sem hodila za dopoldanskimi "jurčkarji" :):) Lisičke so pa tko lepe :):)  Danes pa grem na Vnajnarje. Končno sem sabo vzela mobi tko da dodajam slikco enega lepotca :):)
#4
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
27 September 2010, 12:42
Lepa bera je bila v četrtek nad Besnico :) V nedeljo, pa kljub slabi napovedi glede lune (me vztrajno prepričujejo da to drži), sem zavila še nad Grosuplje, ... in sem komaj ven prišla iz gozda, ker je bilo prelepo, ... in nisem mogla nehat nabirat (jurčke, turke, ...), ... tko da je nakoncu zmankalo prostora :):) Sirovk in marel, pa še nikoli nisem videla toliko :):)
Nej gre luna dol al pa gor, gobe rastejo :):):)
#5
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
22 September 2010, 07:38
Citat od: Grega dne 21 September 2010, 23:43
Pozdravljeni!

Vidim da so gobarjenja trenutno kar uspešna :). Ker imam malo prostega časa sem se odločil da se v četrtek odpravim v gozd pa bi vas vprašal katero lokacijo mi predlagate. Sicer imam stalna mesta v Karavankah cca 1400mnv, V bližini Raduhe 800 mnv ter Janče in Podlipoglav v bližini ljubljane 600mnm. Najbolj me sicer mikajo karavanke vendar se mi zdijo mogoče malo previsoke.

Predlagam Janče, oziroma Vnajnarje. Tam sem nabirala cel teden, ... na isti lokaciji, pa vedno predem iz gozda z polno košaro :):) Vmes grem pogledat še na Laze, ... pa kot da me jurčki čakajo :):)

Lp, L
#6
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
16 September 2010, 13:33
Citat od: dejankot dne 14 September 2010, 12:26
Lisička tudi jaz sem bil nad Igom in dobil kar nekaj marel,nameravam pa iti tudi na Janče pogledat za jurčke,če bo kaj sreče,ker v petek ni bilo še nič.kje na Jančah pa nabiraš? jaz grem malo nižje proti Štangi

V bistu nad Besnico, pri Vnajnarjih. Včeraj pa sem bila na Lazah ... no naj rečem, da tako velike in lepe bere še nikoli nisem imela  :) :) :) Se mi je kar smejalo  :D :D :D.
Vsakič nameravam vzeti fotoaparat, ... no mogoče naslednjič dodam kakšno slikico

Lp, L
#7
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
14 September 2010, 10:42
Sem nova tukajle  :D, pa kar moram povedat ... včeraj sem bila na Jančah, našta 45 jurčkov ... so sicer nekoliko manjši, noben ni mel nobenega črvička. Je bilo pa tudi ogromno turkov, brezovčkov, golobic, ...  :laugh: V nedeljo sem bila nad Igom, ... zame je bil to čisto nov teren, ... bilo je res veliko marel, golobic, sirovk, ... Danes pa grem pogledat še pr Grosuplje.

Lp, L