Gobarsko društvo Lisička - Forum

Gobe => Kulinarika => Temo je začel/a: Gurmanka dne 05 Avgust 2014, 20:20

Naslov: Priprava ledenk za solato
Prispevek od: Gurmanka dne 05 Avgust 2014, 20:20
Najprej lep pozdrav na forumu, ki ga spremljam že nekaj časa - zdaj pa sem se le opogumila, da kaj napišem :)

In sicer me zanima, kako pripravljate ledenke. Jaz sem jih vedno jedla prelite z oljem in kisom in malo posoljene, sem pa nekje prebrala, da bi jih bilo fajn tudi predhodno namakat v kisu. A mi zna kdo kaj več povedat o tem? Kakšen kis, kakšno razmerje kis:voda...

Najlepša hvala  :)
Naslov: Odg: Priprava ledenk za solato
Prispevek od: slavko dne 06 Avgust 2014, 07:10
Ledenk ne pripravljam za prehrano, bi pa odgovoril na smiselnost predhodnega namakanja ledenk v kis. Kot veste, ledenke uživamo le v surovem stanju, saj se pri kuhanju razpustijo. Namakanje v kis ima po mojem mnenju preventivni učinek, saj se na tak način uniči morebitne parazite in druge bakterije na ledenkah, ki bi jih sicer lahko vnesli v telo.

Lep pozdrav,
Slavko