Kolega je fasciniral želatinast izgled, pa je prinesel pokazat.
Pustil mi jo je, ker ve še manj kot jaz, kaj in kako z njo.
Vem, da je užitna surova in glede na to kako lepo kiselkasto diši, bi si jo najraje narezal v sadno solato :D
Upam, da bo zdržala do jutri v hladilniku. Vsak nasvet dobrodošel.
Dal sem mu tudi vedeti, da je bolj redka goba, pa jo naj naslednjič raje pusti, nakar mi je odvrnil, da jih je videl se vsaj pet ::)
Jetrasta cevača (Fistulina hepatica) je sicer užitna goba, vendar je na rdečem seznamu gliv Slovenije z oznako R (Rare - redka).
Če jo boste uživali surovo, jo predhodno nekaj časa marinirajte v kisu, da se znebite morebitnih parazitov. Priporočam jo v solati, s čebulo, oljem in kisom.
Lep pozdrav,
Slavko
Kot zmeraj, hvala za nasvet g. Slavko.