Gobarsko društvo Lisička - Forum

Gobe => Kulinarika => Temo je začel/a: jevnac12 dne 01 Oktober 2007, 17:39

Naslov: Mraznice
Prispevek od: jevnac12 dne 01 Oktober 2007, 17:39
Pozna morda kdo kakšen "poseben" način priprave mraznic (po domače štorovk)?

Pri nas jih mlade vlagamo, starejše pa dušimo na različne načine.

Za vsak nasvet se v naprej zahvaljujem.

lp IJ
Naslov: Re: Mraznice
Prispevek od: slavko dne 01 Oktober 2007, 19:55
Na razstavi ljudje večkrat govorijo o gobjih jedeh. V zvezi s štorovkami sem že velikokrat slišal za kislo juho iz štorovk. Predvsem starejši obiskovalci prisegajo na to jed. Sam je še nisem jedel, verjamem pa da mora biti juha okusna.

Lep pozdrav,
Slavko
Naslov: Re: Mraznice
Prispevek od: jevnac12 dne 01 Oktober 2007, 20:17
Hvala za idejo. Žena sicer pravi...njam, njam... ampak bi se le prilegal kakšen recept, če kdo od teh starejših gobarjev gleda ta forum.

lp IJ
Naslov: Re: Mraznice
Prispevek od: slavko dne 01 Oktober 2007, 20:45
Poskusite tole:

žlica olivnega olja
1 majhna čebula
cca. 25 dkg gob (štorovke)
3 krompirji
1 nariban krompir (za zgostitev)
2 korenčka
3 stroki česna
1 večji paradižnik
šopek peteršilja
sok pol limone
ščepec bazilike
ščepec provansalskih zelišč
ščepec timijana
sol po okusu
ščepec zelene

Na olivnem olju prepražimo zrezano čebulo in sesekljan česen, dodamo zrezane gobe, solimo in dodamo sok limone in zelišča. Malo podušimo, dodamo na koščke narezan krompir, korenček, paradižnik, nariban krompir in potresemo s sesekljanim peteršiljem, zalijemo z vodo, še dosolimo in kuhamo cca. 20 minut.

Pa dober tek.

Lep pozdrav,
Slavko
Naslov: Re: Mraznice
Prispevek od: jevnac12 dne 02 Oktober 2007, 14:31
Najlepša hvala za za recept in lep pozdrav.

IJ
Naslov: Re: Mraznice
Prispevek od: jevnac12 dne 03 Oktober 2007, 22:19
G. Slavko!

Danes je žena pripravila kislo juho z mraznicami po vašem receptu. Bila je resnično odlična. Še enkrat hvala.

Aja, žena je že pred skoraj mesecem dni pripravila Erikin gobji premaz (iz seznama receptov na forumu) in požela izjemne pohvale pri mnogih najinih sorodnikih in prijateljih.

Tudi za ta recept se zahvaljujem.

lp IJ